ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Кролевецько-Шосткинський хвилясто-рівнинний моренно-зандровий округ
На півночі і північному сході округ межує з аналогіч-ними ландшафтними комплексами Брянської області, західна межа проходить по правому березі р. Десни. Південна і пів-денно-східна збігаються з ландшафтною межею зони лісосте-пу. Ця межа збігається з пануванням на північ від неї дерно-во-підзолистих ґрунтів легкого механічного складу і дубово-соснових лісів.
У тектоструктурному відношенні округ займає пів-денно-західний борт Воронезького масиву, що в даний час характеризується повільним опусканням. Корінні породи представлені крейдяною системою мезозою. У південній час-тині округу уклинюються більш молоді палеогенові товщі еоцену. Четвертинні відкладення представлені водно-льодовиковими зандровими відкладеннями і розмитими мо-ренними накопиченнями дніпровського гляціалу. По долинах річок (Зноб, Свига, Івотка, Шостка, Есмань) розвинені ни-зинні торф’яники.
У цілому рельєф рівнинний, висоти зростають у на-прямку до відрогів Середньоросійського підвищення (південь і схід). Це на більшій частині площі типова льодовикова і во-дно-льодовикова моренно-зандрова рівнина. Типові зандри добре виражені на півночі (можливо, це флювіогляціальні відкладення московського зледеніння) і на півдні на Сеймсь-ко-Деснянському межиріччі (відкладення дніпровського гля-ціалу).
Клімат округу типовий помірно- континентальний.
У ґрунтовому покриві округу домінують підзолисті дернові ґрунти легкого механічного складу і різного ступеня оглеювання. По долинах річок представлені болотні ґрунти і низинні торф’яники. На південному сході (межиріччя Шост-ки, Есмані і Реті) спостерігається дефляція піщаних ґрунтів.
У рослинному покриві панують дубово-соснові і ли-пово-дубово-соснові ліси. Значні площі представлені агрофі-тоценозами на місці колишніх лісів. Великі масиви в заплавах річок займають луги і низинні болота.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Кролевецько-Шосткинський хвилясто-рівнинний моренно-зандровий округ» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ГРОШОВО-КРЕДИТНА ПОЛІТИКА, ЇЇ ЦІЛІ ТА ІНСТРУМЕНТИ
РОБОЧІ ДОКУМЕНТИ АУДИТОРА
WiMAX vs UMTS: послесловие (продолжение статьи: "3G… 4G… Кто...
ВНЕСОК Дж. М. КЕЙНСА У РОЗВИТОК КІЛЬКІСНОЇ ТЕОРІЇ ГРОШЕЙ
СТРУКТУРА ГРОШОВОГО ОБОРОТУ ЗА ЕКОНОМІЧНИМ ЗМІСТОМ ТА ФОРМОЮ ПЛАТ...


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 560 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП