ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія Всесвітня » Всесвітня історія

Велика негритянська революція 1950-60-х рр. у США та її наслідки
В XX ст. негритянський рух став особливий масовим і наступальним. Причини цього криються перш за все в об'єктивних умовах, що склалися в світі після другої світової війни і породжувачів могутній підйом націоналістичного руху в колоніальних і залежних країнах, а також в загостренні внутрішніх суперечностей американського суспільства у міру подальшого поглиблення загальної кризи капіталізму.
За короткий період рух охоплює численні негритянські гетто США. Їх населення – це «низи» американського пролетаріату, що не беруть участь в надприбутках імперіалістичного капіталу, як шар «білої» робочої аристкратії. Негритянська біднота знадобилася американській промисловості в роки Другої світової, коли США стали «світовою фабрикою». Поряд з гетто зростали нові заводи і допоміжні виробництва, негритянське населення рухалося з Півдня на промислову Північ.
На поліцейське насильство, яким уряд США зустрів рух за рівноправ'я і цивільні права, негритянський пролетаріат відповів створенням озброєних груп самооборони, що об'єдналися в партію «Чорні пантери». Ідеологією цієї партії став не «чорний націоналізм», вона рухалася у напрямі революційного марксизму в його маоїстському варіанті і поза сумнівом дійшла б його, якби не розгром і фізичне знищення лідерів.
Повстання чорношкірої бідноти були підтримані студентами, що захоплювали університети і що витримували жорстокі бої з поліцією. Таким чином, в США, цитаделі світового капіталізму, в 1968 році теж визріває революційна ситуація.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Велика негритянська революція 1950-60-х рр. у США та її наслідки» з дисципліни «Всесвітня історія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
МЕТОДИ ПРОГНОСТИКИ
WiMAX vs UMTS: послесловие (продолжение статьи: "3G… 4G… Кто...
Діалектна лексика
Форми безготівкових розрахунків


Категорія: Всесвітня історія | Додав: koljan (07.04.2013)
Переглядів: 2852 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП