ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Новітня історія України

Утворення Директорії. Боротьба за відновлення УНР
У ніч на 14 листопада 1918р. в Києві відбулося таємне засідання Національного Союзу, в якому взяли участь представники політичних партій, Селянської спілки, профспілки залізничників і українських січових стрільців. Присутні створили п'ятиособовий тимчасовий верховний орган Української Народної Республіки - Директорія, яку очолив соціал-демократ В.Винниченко. Від січових стрільців у члени Директорії було висунуто соціал-демократа С.Петлюру, який обійняв посаду головного отамана військ УНР. Його обрали заочно. Представником Селянської спілки в Директорії став проректор Київського державного українського університету, професор геології Ф.Швець, за партійною приналежністю - член УПСР. До складу Директорії ввійшли також адвокат, соціаліст-самостійник П.Андрієвський і керівник профспілки залізничників, безпартійний А.Макаренко. Директорія створювалася з конкретною метою - для ліквідації гетьманської влади. Після цього передбачалося визначити форму державного правління УНР.
15 листопада 1918р. члени Директорії виїхали у Білу Церкву, місце розташування своєї основної військової сили - січових стрільців. Днем раніше туди прибув С.Петлюра. 16 листопада відділи січових стрільців зайняли Білу Церкву та Фастів і виступили в напрямку Києва. 18 листопада відбувся бій під Мотовилівкою, за 30 км від столиці, в ході якого стрільці розгромили найбільш боєздатні сили гетьмана Скоропадського - полк ……і офіцерську дружину. 21 листопада республіканські війська, підійшовши до Києва, розпочали його облогу. На бік Директорії масово переходили гетьманські частини, дислоковані в різних районах України, та приєднувались численні повстанські загони на чолі з отаманами Зеленим, Григор'євим, Ангелом та ін. Загальна чисельність військових з'єднань, які підпорядковувались наказом Директорії, у грудні 1918р. становила понад 100 тис.чол. Наприкінці листопада - початку грудня 1918р. армія УНР контролювала майже всю територію України. Після укладення Директорією угоди про нейтралітет з командуванням німецьких військ в Україні 12 грудня 1918р. частин армії УНР розпочали загальний штурм Києва. У результаті дводенних боїв загони січових стрільців і Дніпровська дивізія здобула місто. 14 грудня 1918р. гетьман Скоропадський зрікся влади і виїхав за кордон. 19 грудня 1918р. Директорія УНР урочисто в'їхала в Київ. 26 грудня 1918р. було проголошено відновлення УНР і призначено перший уряд на чолі з В.Чехівським - Ради Народних Міністрів УНР.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Утворення Директорії. Боротьба за відновлення УНР» з дисципліни «Новітня історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: МЕХАНІЗМ ЗМІНИ МАСИ ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВО-КРЕДИТНИЙ МУЛЬТИПЛІ...
Поняття про інвестиційний проект
Планування аудиторської перевірки підприємства
Выстрел на дне океана
Аудит податкової звітності з податку на додану вартість сільськог...


Категорія: Новітня історія України | Додав: koljan (21.01.2013)
Переглядів: 887 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП