ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Новітня історія України

Перший Універсал Центральної Ради
10 червня виконавчий комітет Центральної Ради схвалив текст Універсалу й доручив В.Винниченку оголосити його на військовому з'їзді, який в той день завершував роботу. Стоячи, делегати вислухали документ з урочистою назвою - "Універсал Української Центральної Ради до українського народу, на Україні й поза Україною сущою". Спираючись на волю свого народу, Центральна Рада цим документом оголошувала себе органом, здатним приймати акти конституційного значення - універсали. В І Універсалі проголошувалося:
"Хай буде Україна вільною. Не одділяючись, хай народ український на своїй землі має право сам порядкувати своїм життям. Хай порядок і лад на Вкраїні дають вибрані вселюдним, рівним, прямим і тайним голосуванням Всенародні Українські Збори (Сейм). Всі закони, що повинні дати той лад у нас, на Вкраїні, мають право видавати тільки наші Українські Збори".
В Універсалі висловлювалася надія на те, що неукраїнські народи, котрі живуть в Україні, разом з українцями будуватимуть автономний устрій, який покінчить з безладдям у краї. Центральна Рада закликала український народ наполегливо боротися за свої права, щоб достойно стати поруч із кожним організованим, державним народом, як рівний з рівним.
Універсал справив величезне враження не тільки на учасників з'їзду, але і на суспільство. З місць сотнями почали надходити телеграми з привітаннями Центральній Раді як найвищому державному органу України.
Проголосивши Універсал Центральна Рада брала на себе державні функції. Українська громадськість визнала це і почала звертатися до Ради з різноманітними справами. Щоб упоратися з цим, Рада вирішила створити виконавчий орган.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перший Універсал Центральної Ради» з дисципліни «Новітня історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Внутрішня норма дохідності
ЯКІСНІ ВЛАСТИВОСТІ ГРОШЕЙ
Оцінка умов розміщення об’єктів інвестування
Визначення життєвого циклу проекту
Поняття і класифікація модемів


Категорія: Новітня історія України | Додав: koljan (21.01.2013)
Переглядів: 661 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП