ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Біологія » Біологія клітин

Класифікація актиноміцетів
Розрізняються за характером росту у товщі та на поверхні агаризованих середовищ, утворенням субстратного та повітряного міцелію, спорангіїв і спор.
1. Проактиноміцети (представник – рід Nocardia) – утворюють як повітряний, так і субстратний міцелій, який розпадається в старих колоніях на паличкоподібні клітини (рис. 14). Справжніх спор нема.

Рис. 14. Проактиноміцети:
а – форма колонії, характерна для даного роду; б – розріз крізь вирощену на агаризованому середовищі культуру; СМ – субстратний міцелій; ПМ – повітряний міцелій
2. Стрептоміцети (рід Streptomyces) – міцелій є і зберігається і в старій культурі. Повітряний міцелій часто добре розвинений, має повітряні гіфи – спорофори, від яких відшнуровуються конідії, що є органами розмноження (рис. 15). Види стрептоміцетів розрізняються за будовою спорофорів (прямі, розгалужені, хвилясті, мутовчасті); формою колоній; кольором колоній; запахом.
Рис. 15. Стрептоміцети:
а – форма колонії, характерна для даного роду; б – розріз крізь вирощену на агаризованому середовищі культуру; СМ – субстратний міцелій; ПМ – повітряний міцелій; Спф - спорофори
3. Актиноміцети Micromonospora і Microbispora – характерні плоскі колонії, повітряний міцелій відсутній. Утворюють спори на кінцях слабкорозгалужених гіфів (рис. 16 ).

Рис. 16. Актиноміцети Micromonospora і Microbispora:
а – форма колонії, характерна для даного роду; б – розріз крізь вирощену на агаризованому середовищі культуру
Екологія – ґрунт, живі рослини та рослинні рештки, що гниють; стічні води, природні водоймища (пруди), поверхня тіла та слизових оболонок.
- Практичне значення актиноміцетів. Актиноміцети беруть участь у кругообігу речовин у природі; вони є продуцентами біологічно активних речовин (антибіотики: стрептоміцин, тетрацикліни, ністатин), біодеструкторами органічних забруднень. Однак патогенні форми актиноміцетів є збудниками захворювань (парша картопляна, актиномікози, дерматити, туберкульоз, проказа тощо).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Класифікація актиноміцетів» з дисципліни «Біологія клітин»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Подвоєння та подовження приголосних
Технологічний процес виготовлення ДСП
Поняття і класифікація модемів
Комунікаційні сервіси Internet
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ


Категорія: Біологія клітин | Додав: koljan (06.01.2013)
Переглядів: 1993 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП