ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Соціологія » Соціологія праці

Економічне, матеріальне стимулювання праці
Економічне, матеріальне стимулювання праці передба чає внесення в процес мотивації вартісних важелів залу чення людей до праці, тобто безпосередній економічний вплив на мотивацію, забезпечення особистої і групової заінтересованості суб'єктів праці в матеріальному заохо ченні. Тут застосовуються як безпосередні (зарплата, премії, доходи від прибутку та ін.), так і опосередковані (ціни, податки, кредити) важелі регуляції трудової по ведінки.
У вузькому розумінні стимулювання праці фактично збігається з соціальною регуляцією праці — соціальною мо тивацією трудової поведінки, коли спонукання до діяль ності здійснюється через задоволення різноманітних потреб особистості, соціальної групи чи трудового колек тиву.
Як бачимо, подібний вплив пов'язаний з одержанням людиною задоволення від реалізації її цілей, потреб. І во но нерідко спонукає особистість до певної трудової по ведінки сильніше, ніж безпосередній (адміністративний, економічний) вплив. Однак використання соціальних ре гуляторів як стимулів трудової поведінки є, безумовно, досить складним питанням. По-перше, подібні стимули мають опосередкований характер. По-друге, за ор ганізації подібного стимулювання виникає проблема ви окремлення й порівняння, з одного боку, системи сти мулів, з другого боку — системи цілей і потреб, на задо волення яких спрямовуються дані стимули. У разі збігу (тобто якщо використовувані стимули спрямовані на за доволення саме тих потреб, які необхідно, з погляду суб'єкта управління, задовольнити) ефективність стиму лювання праці підвищується, і навпаки.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Економічне, матеріальне стимулювання праці» з дисципліни «Соціологія праці»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Доходи, витрати і прибуток банку
Аудит виходу продукції рослинництва
Розвиток телекомунікаційних мереж
ПРОПОЗИЦІЯ ГРОШЕЙ
ФОРМИ ФІНАНСУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ


Категорія: Соціологія праці | Додав: koljan (22.12.2012)
Переглядів: 669 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП