ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Чим зумовлюються стагфляційні процеси?
Порушення альтернативності співвідношення “інфляція — зайнятість” може зумовлюватися багатьма факторами, йдеться про зовнішньоекономічні шоки, що викликають імпульсивне зростання витрат виробництва. У економічній історії Заходу такими імпульсами стало більш як чотирикратне підвищення у 1973—1975 pp. цін на імпортовану нафту, що призвело до одночасного зростання витрат виробництва, зростання інфляції та рівня безробіття. Аналогічний ефект можливий при впровадженні нових технологій, виникненні непередбаченого дефіциту в пропозиції сільськогосподарської продукції, проведенні демпінгової політики, при наявності інфляційних очікувань тощо.
Слід мати на увазі й те, що порушення альтернативності виявляється не тільки у виникненні ефекту стагфляції, а й у розвитку дезінфляційного процесу—одночасному скороченні темпів безробіття та інфляції. Скажімо, на початку 70-х років адміні-
417

страція Президента США дотримувалася політики державного контролю над цінами і заробітною платою, наслідком чого стало штучне обмеження інфляції при одночасному зростанні зайнятості.
Однак і стагфляція, і дезінфляційний процес можуть розглядатися не як загальна закономірність, а як відхилення від загального принципу розвитку, обгрунтованого кривою Філліпса. З погляду довготривалої тенденції альтернативність динаміки макроекономічних параметрів, що нею визначається, зберігається. Характерним у цьому відношенні є те, що наприкінці 80-х — на початку 90-х років у економіці західних країн спостерігалося відновлення базової закономірності—стримування інфляційного процесу супроводжувалося загостренням проблеми -зайнятості,
Нарешті, ще одна обставина, яку при осмисленні закономірності, яка визначається кривою Філліпса, слід враховувати. Мається на увазі обгрунтована в західній економічній літературі концепція “природного рівня безробіття”, її прихильниками є економісти монетаристської школи економічної думки. Концепція, яка, враховуючи циклічність економічного розвитку, вказує на існування показника оптимальної зайнятості, також порушує пряму кореляцію між розвитком інфляції та безробіттям. Однак і в цьому випадку йдеться про більш глибоке розуміння способу реалізації закономірності, що розглядається, а не про її принципове заперечення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Чим зумовлюються стагфляційні процеси?» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Визначення грошових потоків з неопрацьованих первин-них даних
Аудит платежів за ресурси
Визначення вартості капіталу
Аудит обслуговуючих підприємств агропромислового комплексу
Викид плазми на Сонці досяг Землі


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП