ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

ВПЛИВ ГРОШЕЙ НА РОЗВИТОК МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ
Зрозуміло, що поставлена проблема є багатоаспектною за своїм змістом. Економіка як цілісна система має розгалужену структуру і різні функціональні механізми, обов'язковою ланкою реалізації кожного з яких є грошовий компонент. Виходячи з цього, вплив грошей на розвиток макроекономічних процесів можна розглядати під різними кутами зору і у різних площинах, серед яких синтезуючою є проблема грошей і розвитку-економічного циклу.
В економічній літературі сформувалося два підходи до визначення впливу грошового фактора на розвиток економічного циклу. Йдеться про монетаристський і кейнсіанський підходи до проблеми, що розглядається.
Диференціація поглядів цих двох провідних напрямів економічної думки пов'язана з неоднозначним підходом до розуміння принципів формування ринкової рівноваги. Вихідною посилкою кейнсіанців є положення про те, що порушення відтворювального циклу є результатом внутрішньої недосконалості ринкових механізмів саморегулювання. Звідси висновок, що грошові кризи не є самостійними, що вони лише наслідок диспропорцій, які виникають безпосередньо у виробничій сфері, зокрема в її інвестиційній структурі. Звичайно, що в цьому випадку не заперечується і зворотний вплив монетарного фактора на розвиток 'циклічних процесів. Та лідируюча роль у співвідношенні процесів, що розглядаються, належить внутрішньовиробничій сфері.
На противагу цьому монетаризм грунтується на так званій монетарній теорії циклу. Ця теорія виходить з передумови, що ринковий механізм саморегулювання здатний сам забезпечувати структурну рівновагу, і що основним дестабілізуючим фактором, який зумовлює циклічність розвитку, є грошова система. Отже, кризи і депресії ринкової економіки, на думку представників цього напряму, являють собою суто грошове явище. Вони пов'язані передусім з функціональними порушеннями, що виникають у сфері
383

кредитно-грошових відносин. Враховуючи принципову значимість для теорії грошей цього положення, розглянемо його більш докладно.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ВПЛИВ ГРОШЕЙ НА РОЗВИТОК МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Використання стільникових мереж для передачі даних
Аудит фінансових інвестицій
Справочная таблица по механике
ОСНОВНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
Шляхи активізації інвестування


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 588 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП