ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Структура суспільних фондів споживання
Склад, тобто структура суспільних фондів споживання у всіх країнах, де є ця форма розподілу доходів, має свої особливості.
За економічним призначенням кошти СФС в Україні спрямовуються на забезпечення безплатної освіти, професійно-технічної підготовки, утримання дітей у дошкільних закладах, школах-інтернатах, класах подовженого дня; безплатної медичної допомоги, фізичного виховання, організації відпочинку і соціального забезпечення (пенсії, допомоги), стипендії тим, хто навчається у навчальних закладах.

342

За способом розподілу серед членів суспільства СФС розрізняють так: ті, що розподіляються незалежно від кількості та якості праці (безплатна медична допомога, навчання дітей і дорослих); ті, що розподіляються з урахуванням минулого заробітку і стажу роботи (пенсії, допомоги з тимчасової непрацездатності); ті, що розподіляються, виходячи з забезпеченості сімей (наприклад, при оплаті за утримання дітей у дитячих дошкільних закладах пільги надаються малозабезпеченим сім'ям).
За джерелами формування розрізняють СФС загальнодержавні, які формуються з коштів державного бюджету і соціального забезпечення; кошти, що виділяються підприємствами (державними і кооперативними); кошти громадських організацій, переважно профспілок (одноразова допомога, безплатні або пільгові путівки до будинків відпочинку, санаторіїв та інші видатки на культурно-побутове обслуговування членів профспілок).
За формами надання СФС поділяють на грошові виплати, натуральні видачі, безплатні послуги.
СФС покликані забезпечити розвиток загальнодержавних систем безплатної народної освіти, охорони здоров'я і соціального забезпечення, поліпшення умов відпочинку працівників; пом'якшити об'єктивно існуючі відмінності у матеріальному становищі окремих громадян, сімей, соціальних груп, вирівнювати соціально-економічні та культурні умови виховання дітей, життєвий рівень малозабезпечних громадян.
Для трудових колективів, що досягають високих результатів у підвищенні ефективності виробництва, створюються переважні можливості для задоволення потреб у житлі, поліпшення умов відпочинку, розвитку дошкільних дитячих закладів, надання інших соціальних благ.
Збільшується допомога сім'ям, що мають дітей, підвищується тривалість частково оплачуваної відпустки жінкам-матерям для догляду за дитиною. Розширюються пільги таким сім'ям і переваги при вступі до житлово-будівельних кооперативів і будівництві індивідуальних будинків.
Підвищуються мінімальні розміри пенсій за віком та інвалідністю робітникам і службовцям, а також колгоспникам. Збільшується мережа і зростає рівень благоустрою будинків-інтернатів для осіб похилого віку та інвалідів. У цих будинках підвищуються норми видатків на харчування, медикаменти та інші потреби.
Важливі заходи здійснюються щодо поліпшення охорони здоров'я і умов-відпочинку населення. Посилюються профілактичні заходи охорони здоров'я, зростає якість медичного обслуговування. Забезпечується перехід до щорічної диспансеризації населення країни.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Структура суспільних фондів споживання» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: СУТНІСТЬ ВАЛЮТИ ТА ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН. КОНВЕРТОВАНІСТЬ ВАЛЮТИ
Посередницькі, гарантійні, консультаційні та інформаційні послуги
Технологічний процес розробки і просування сайтів
ПОХОДЖЕННЯ ГРОШЕЙ. РОЛЬ ДЕРЖАВИ У ТВОРЕННІ ГРОШЕЙ
Аудит оподаткування суб’єктів малого підприємства за спрощеною си...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 940 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП