ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Відтворення робочої сили
Сутність відтворення робочої сили полягає у безперервному відновленні та підтриманні фізичних сил і розумових здібностей людини. У цьому процесі відбувається постійне відновлення і підвищення трудової кваліфікації людей, зростання їхнього загальноосвітнього і професійного рівня.
У процесі відтворення головної продуктивної сили суспільства виникає ряд важливих проблем, які вимагають до себе постійної уваги. Це природний рух населення як основи відтворення робочої сили; залучення працівників до виробництва; розподіл і перерозподіл .трудових ресурсів між галузями, підприємствами, регіонами; досить висока зайнятість населення.
Природний рух населення характеризує приріст населення на основі обліку народжуваності та смертності населення. Це по суті демографічна проблема, але така, яку економічна теорія має враховувати для вивчення відтворення робочої сили.
У кожній країні є особливості природного руху населення. На нього впливають такі фактори, як рівень індустріального розвитку і урбанізація, соціальні умови, традиції культури і побуту, конкретно-історичні особливості, тривалість життя тощо.
В Україні виявляється тенденція падіння природного приросту населення. Основною причиною цього є скорочення народжуваності. Крім того, збільшилась дитяча смертність.
Демографічні процеси за своєю природою не є об'єктами прямого регулювання. Але існують непрямі методи. В країнах, де виявляється тенденція падіння природного приросту населення, має здійснюватись активна демографічна політика як складова частина загальної соціально-економічної політики суспільства. Вона містить сукупність соціально-економічних, правових, морально-психологічних і медико-демографічних заходів, які впливають на демографічний процес.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Відтворення робочої сили» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЗАГАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ НОВОГО ТОВАРУ
Аудит розрахунків з акціонерами
Інноваційна форма інвестицій
Аудит відпуску запасів у виробництво
Все про стандарт CDMA


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 959 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП