ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Класифікація сирів
Основою класифікації сирів можуть бути: тип основної сировини, спосіб згортання молока, що бере участь у ческого складу і принципові особливості технології. За типом основної сировини сири ділять на натуральних, таких, що виробляються з коров'ячого, овечого, козиного, буйволового молока, і плавлені, основною сировиною для яких є натуральні сири. Натуральні і плавлені сири дуже відрізняються один від одного, тому кожна група теж має свою класифікацію .
Тип згортання молока додає специфічні особливості сиру. У сироварінні використовують чотири типи згортання молока: сичужне, кислотне, сичужно-кислотне, термокислотне. Основну роль у формуванні специфічних органолептичних властивостей сирів грають використовувані мікроорганізми -- мезофiльнi або термофільні бактерії. Вони утворюють ферменти, що зброджують молочний цукор, підвищують кислотність, знижують окислювально-відновний потенціал до певного рівня, тобто створюють умови, в яких протікають біохімічні і мікробіологічні процеси в продукті.
Окрім молочнокислих бактерій у виробництві різних груп сирів використовують і інші мікроорганізми, що додають специфічні властивості продуктам. Залежно від складу мікрофлори сири можна розділити на групи: що виробляються за участю тільки мезофільних молочнокислих бактерій; з використанням мезофільних і термофільних молочнокислих і пропіоновокислих бактерій; з використанням цвілевих грибів; із застосуванням мікрофлори поверхневого слизу; з використанням бифи-добактерий (або ацидофільної палички); без безпосередньої участі мікроорганізмів (сироваткові, вершкові). При класифікації сирів (мал. 11) враховують зміст вологи і жиру. Якнайкращими смаковими властивостями володіють сири, що містять 45--50% жиру в сухій речовині, або більше 20 абс.%. Відповідно до вимог гігієни живлення останніми роками в розвинених країнах велику увагу приділяють проблемі зниження змісту жиру в сирі. Просте зниження змісту жиру викликає погіршення органолептичних показників, а отже, і зниження конкурентоспроможності сирів на харчовому ринку. Шляхи вирішення цієї проблеми -- модифікація технології (збільшення вологості сирів, використання замінників або імітаторів жиру, зміна складу заквасок). Частина жиру

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Класифікація сирів» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Еталонна модель взаємодії відкритих систем (ЕМВВС, OSI — Open Sys...
Умови виникнення кредитної угоди
Аудит акцизного збору
Еволюція стандартів стільникового зв'язку
Кредитоспроможність позичальника та основні джерела інформації дл...


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (29.09.2012)
Переглядів: 1128 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП