ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Нерухомість в Україні

Управління технічним станом об'єктів нерухомості
Модернізація та підтримка якісного водопостачання, каналізації, теплопостачання, електрики, ліфтового господарства, систем комунікацій і зв'язку, вентиляції, кондиціонування, пожежної безпеки, своєчасне прибирання приміщень та прилеглої території, вивіз сміття, забезпечення надійності охорони об'єкта, функціонування автостоянки, будь-які капітальні й косметичні ремонтні роботи на об'єкті, також планує і здійснює керівник.
Мета управління технічним станом об'єкта нерухомості - забезпечення здорової та безпечної експлуатації на весь період його життєвого циклу, а також прибутковості. На думку користувача першочерговою умовою є достатня місткість приміщень та їх відповідність своєму призначенню. Власник об'єкта нерухомості повинен отримувати достатній прибуток від визискуваних приміщень, зберігаючи відносини поваги і співпраці з орендарями.
Політика управління технічним станом об'єкта нерухомості повинна визначатися з урахуванням життєвого циклу будівель та споруд. Підтримка об'єктів в технічно справному стані вимагає регулярного їх обслуговування, більше за широкі й комплексні заходи щодо капітального ремонту і модернізації. Будучи підрядником у відношенні до замовника - власника, керівник укладає з відповідними організаціями договори субпідряду на виконання обслуговуючих робіт на об'єкті. При цьому можливі як продовження діючих контрактів, так й рекомендація власнику щодо їх розірвання та пропозиція обслуговуючих організацій більш вигідних у співвідношенні ціна - якість. Розмір орендної плати, що стягується з користувача, повинен забезпечувати фінансування робіт з технічного обслуговування об'єкта.
Заходи щодо ремонту та обслуговування об'єкта нерухомості, звичайно, призводять до підвищення орендної плати, так що передумовою для встановлення їх розумних меж є підсумкове підвищення якості приміщень і призначеної для користувача цінності, що приноситься ними, як мінімум, рівною мірою щодо зроблених витрат. Часто після ремонту орендарі змінюються, оскільки колишні орендарі вже пристосувалися вести свій бізнес у приміщеннях, що зносяться, вносячи за них невелику орендну плату. Капітальний ремонт об'єкта нерухомості, як правило, веде до багатостороннього оновлення об'єкта, додаючи йому «нового життя».
У країнах з розвиненою ринковою економікою одним із головних інструментів управління технічним станом об'єкта нерухомості є технічний паспорт об'єкта. Під цим слід розуміти інструкцію з експлуатації та обслуговування об'єкта нерухомості. Необхідно відмітити істотну різницю між двома цими поняттями. Експлуатує об'єкт користувач - орендар, підприємець. У цьому значенні експлуатація є синонімом використання. Для нормального змісту об'єкта необхідно мати чітке уявлення про умови експлуатації: граничні значення навантажень та їх характер, дозволені й заборонені дії користувача. Обслуговують же об'єкт спеціалізовані організації, що виконують ті або інші види робіт (санітарне прибирання, вивіз сміття та твердих побутових відходів, ремонт тощо).
Технічний паспорт має відомості з експлуатації та обслуговування й виконує функції інформаційної системи. Всі документи, необхідні для догляду за нерухомістю та її обслуговуванням (креслення, технічна документація, інструкції з техобслуговування обладнання й будівельних деталей, отримані від виробників), входять до техпаспорта будівлі як додатки. У техпаспорті фіксується й історія ремонту об'єкта, що допоможе під час проектування капітального ремонту. Це створює необхідні умови для узгодження інтересів усіх сторін, задіяних у змісті
об'єкта нерухомості.
Одним із завдань застосування техпаспорта об'єкта нерухомості - передача даних про будівлі й машини, що належать до них і обладнання в зручній для користування формі власникам та орендарям будівель, організаціям з догляду за нерухомістю.
Техпаспорт об'єкта нерухомості (рис. 24.6) складається так, щоб за його допомогою в приміщенні та на прилеглих до нього територіях, була можливість:
після закінчення будівництва або капремонту будівлі почати в плановому
порядку обслуговування та утримання в належному стані конструкцій,
систем обладнання й дворових територій;
постійно здійснювати функції з обслуговування та утримання в порядку
об'єктів нерухомості таким чином, щоб за оптимальних витрат досягти
зростання їх прибутковості;
забезпечити заплановані періоди змісту та терміни експлуатації
конструкцій і систем обладнання, а також енерготехнічного
господарства;
• забезпечити належне складання договорів про догляд за об'єктом нерухомості, а також здійснення заходів щодо відходу та обслуговування і контроль за їх виконанням.
Особлива роль у роботі керівника нерухомістю відводиться ефективному використанню ввірених йому об'єктів нерухомості.
Під час виконання капітального ремонту техпаспорт об'єкта нерухомості з додатками рекомендується складати, передавати і переглядати так само, як під час проекту нового будівництва, однак, з урахуванням особливостей капремонту.
У процесі експлуатації об'єкта нерухомості в техпаспорт заносяться виконані роботи з ремонту, а за його допомогою відстежується та перевіряється витрата енергоносіїв і води. Комп'ютерні технології ведення експлуатаційних журналів (додатків до техпаспорта) полегшують оновлення інформації, що міститься в них. Створені інформаційні системи на базі Інтернету, через які користувач, власник і обслуговуюча організація мають змогу обмінюватися інформацією в режимі реального часу.



Рис. 24.6 Структура техпаспорта об'єкта нерухомості

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Управління технічним станом об'єктів нерухомості» з дисципліни «Нерухомість в Україні»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Індивідуальні та інституційні інвестори
Затвердження
Аудиторський висновок та його види
Іноземні інвестиції
Технічні засоби захисту інформації


Категорія: Нерухомість в Україні | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 692 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП