ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Іпотечне кредитування

Особливості застави нерухомості, що розвивається
Кредити під заставу нерухомості, що розвивається, надаються позичальникам, які фінансуватимуть цей розвиток за рахунок наданих кредитів. Тобто метою такого кредитування є зростання та розвиток власного капіталу позичальника без пошуку інших, вже розвинених предметів застави. Отже, предметом іпотеки в такому разі є нерухоме майно, що розвивається. Найважливіша особливість такої іпотеки полягає в тому, що предмет застави лише частково існує (або не існує взагалі) на момент надання кредиту і поступово упродовж строку дії кредитної угоди підвищується в ціні. Ця особливість зумовлює підвищену ризиковість кредитування. При оцінці нерухомого майна, що розвивається, використовуються ті самі методи, що й при оцінці іншої нерухомості, тобто, метод вартості доходу (МВД), метод порівняльної вартості (МПВ) та метод визначення вартості на основі витрат (МВВ). Специфіка оцінки нерухомості, що розвивається, полягає не в застосуванні якихось особливих методів (таких методів немає і вони не потрібні), а у підвищенні обережності застосування загальноприйнятих методів виходячи з тієї обставини, що в цьому разі оцінюється не наявне, а уявне майно. Особливістю іпотеки нерухомого майна, що розвивається, є зміщення акцентів у процесі визначення кредитоспроможності потенційного позичальника. Визначення такої кредитоспроможності передбачає, зокрема, оцінку застави; застава при цьому є основним гарантом повернення кредиту, своєрідним страхувальним поясом, який мінімізує кредитні ризики, в тому числі пов’язані з можливими неточностями в оцінці фінансового стану боржника, його бізнес-плану (бізнеспроекту) тощо. У разі застави нерухомого майна, що розвивається, іпотека не є достатньою гарантією, здатною нейтралізувати похибки, допущені на попередніх етапах визначення кредито115 115

Модуль 2. Оцінка нерухомості та інвестиційних проектів

спроможності позичальника. Звідси оцінка фінансового стану потенційного позичальника та його бізнес-плану (бізнеспроекту) набуває особливого значення. Кредити, надані під іпотеку нерухомого майна, що розвивається, не повинні перевищувати визначеної частки кредитного портфеля іпотечного банку (в умовах сучасної України — до 10 % портфеля).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Особливості застави нерухомості, що розвивається» з дисципліни «Іпотечне кредитування»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит витрат на поліпшення необоротних активів
Основи організації, способи і форми грошових розрахунків у народн...
Цифрові стільникові мережі
Способи передачі повідомлення
Странный карандаш


Категорія: Іпотечне кредитування | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 1079 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП