ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Облік внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків
У зв’язку з особливостями організації залізничних перевезень виникають внутрішні та внутрішньогосподарські розрахунки між підприємствами залізничного транспорту, залізницями та їх відособленими підрозділами. Внутрішні розрахунки — це розрахунки між «Укрзалізницею» і підприємствами, що входять до сфери її управління. Внутрішньогосподарські розрахунки — це розрахунки між окремими підприємствами залізничного транспорту та їх підрозділами. Умовою таких розрахунків є наявність у кожного з учасників окремого або самостійного балансу, що входить до складу зведеного балансу «Укрзалізниці». При внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунках вимога платежу оформлюється шляхом виписки Повідомлення (Авізо) і направлення його платнику, оминаючи установи банків. Повідомлення (Авізо) — це офіційне письмове інформування одного підприємства (підрозділу) іншим про зміни стану взаєморозрахунків, пов’язаних з наданням послуг, відвантаженням товарно-матеріальних цінностей, розподілом доходів від перевезень та іншими господарськими операціями. Об’єктами обліку внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків є:

Особливості бухгалтерського обліку на підприємствах залізничного транспорту

159

— доходні надходження і доходи від перевезень; — операції з фінансування та розподілу коштів «Укрзалізницею» між залізницями та підприємствами «Укрзалізниці», залізницями між їх виробничо-технологічними підрозділами; — розрахунки, пов’язані з незабезпеченням схоронності вантажу; — розрахунки за централізовані поставки товарно-матеріальних цінностей; — розрахунки з розподілу витрат; — розрахунки за іншими операціями між підрозділами, що входять до сфери управління «Укрзалізниці». Операції за внутрішніми розрахунками між підрозділами, безпосередньо підпорядкованими «Укрзалізниці», обліковують на субрахунку 682 «Внутрішні розрахунки», а за внутрішньогосподарськими розрахунками між підрозділами, що входять до складу залізниць, підприємств та об’єднань, обліковують на субрахунку 683 «Внутрішньогосподарські розрахунки». Наявність рівновеликих сум на рахунках внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків (у одних учасників за дебетом, а в інших — за кредитом) забезпечує можливість взаємовиключення їх при складанні зведеної бухгалтерської звітності. З метою деталізації таких розрахунків та впорядкування системи звітності за цими операціями до плану рахунків бухгалтерського обліку підприємств і організацій залізничного транспорту введено рахунки третього порядку (табл. 4.1). Як видно з наведеного переліку, кожен субрахунок призначений для відображення специфічних взаємовідносин центральних органів управління в особі фінансово-економічної служби зі структурними підрозділами як окремих залізниць, так і всієї системи підприємств і організацій, що належать до сфери управління «Укрзалізниці». Найбільш значна питома вага припадає, звичайно, на внутрішні та внутрішньогосподарські розрахунки, пов’язані з обліком та розподілом доходних надходжень і доходів від перевезень, а також з обліком та розподілом витрат основної діяльності. Методика таких розрахунків та їх обліку передбачена «Порядком економічних взаємовідносин на залізничному транспорті України», затвердженим наказом «Укрзалізниці» від 03.07.2000 р. № 251-Ц. Порядок відображення в обліку операцій з внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків наведено у таких розділах цієї теми.

ГЛАВА 4

160
Таблиця 4.1 Субрахунки з обліку внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків на залізничному транспорті

Код рахунка другого третього порядку порядку 682 6820 6821 6822 6823 683 6830 6831 6832 6833 6834

Назва субрахунка Внутрішні розрахунки Внутрішні розрахунки з дочірніми підприємствами Внутрішні розрахунки «Укрзалізниці» з підприємствами основної діяльності залізничного транспорту Внутрішні розрахунки «Укрзалізниці» з підприємствами інших видів діяльності залізничного транспорту Внутрішні розрахунки за доходними надходженнями Внутрішньогосподарські розрахунки Розрахунки фінансово-економічної служби з відділом капітального будівництва залізниці Розрахунки фінансово-економічної служби з відділом доходів за місцевими доходами і іншими надходженнями у складі виручки Розрахунки фінансово-економічної служби з відділом доходів за дебіторською та кредиторською заборгованістю Розрахунки фінансово-економічної служби з підвідомчими підрозділами Розрахунки відділків і госпрозрахункових служб з підвідомчими підрозділами

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облік внутрішніх та внутрішньогосподарських розрахунків» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Торговля фиктивными товарами
Технічні засоби захисту інформації
Типи проектного фінансування
Довгострокове кредитування як форма участі банку в інвестиційному...
ОСОБЛИВОСТІ СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТКУ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ В УКРАЇНІ


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 2115 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП