ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Філософські науки » Енциклопедія постмодернізму

Історичний зв'язок афро-американських студій із постмодернізмом
У цьому контексті афро-американські студії здебільшого мають стосунок до програм та кафедр, які існують у коледжах та університетах Сполучених Штатів. Великою мірою завдячуючи свій розвиток активності чорних студентів, афро-американські студії увійшли складовою частиною до академічних адміністративних структур у 1968 p., коли було відкрито першу кафедру в Державному коледжі Сан-Франциско. Хоча існують різні визначення цієї галузі, головним її завданням є організоване вивчення суспільних явищ, які стосуються афро-амери-канців. Мірою того, як опрацьовувалися програми та відкривалися кафедри, вони укомплектовувалися насамперед фахівцями з суспільних наук та вченими-гуманітаріями, але це поєднання іноді виявлялося нетривким союзом. Так, політологи, економісти та соціологи часто схилялися до думки, що ця дисципліна має обертатися навколо їхніх вузьких спеціальностей і вважали, що її не дуже потребують, наприклад, філософи або літературні критики. Справді, в 1960-х pp. соціологія була привілейованим академічним полем для розробки теоретичних проблем раси й етносів, а саме ці теми лежать у самому осередді афро-американських студій. Проте, всупереч поглядам багатьох представників суспільних наук, вчені-гуманітарії, природно, вважали, що мистецькі, лінгвістичні та епісте-мологічні аспекти афро-американських культурних формацій аж ніяк не годиться нехтувати. Та хоч би якою була напруга між представниками суспільних і гуманітарних наук, очевид-
ним є те, що саме вчені-гуманітарії забезпечили впровадження в цю галузь, переважно через постструктуралістську теорію літератури, само-усвідомленого постмодернізму. Розвиток у цих напрямках відбувся передусім в 1980-х pp. Відтоді чимало провідних постатей у афро-американських студіях асоціюються з постструкту-ралістськими методами.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Історичний зв'язок афро-американських студій із постмодернізмом» з дисципліни «Енциклопедія постмодернізму»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Формування і використання резерву для відшко-дування можливих втр...
Програмне забезпечення та основні стандарти АРІ для комп’ютерної ...
Аудит збереження запасів
Загальна характеристика мережних стандартів
БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ


Категорія: Енциклопедія постмодернізму | Додав: koljan (11.12.2011)
Переглядів: 559 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП