ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Застереження Уітні
Професор Колумбійського університету Д. Уітні в доповіді на XV Міжнародному конгресі бухгалтерів [53] зазначив, що традиційна фінансова звітність усе більше втрачає своє значення. Він зупинився на трьох проблемах: своєчасність, надійність, траєкторія.
Щодо своєчасності, то традиційний бухгалтерський облік, за словами Д. Уітні, - це «досить приблизне наближення до далекого минулого». Тому після завершення аудиту та оприлюднення фінансової звітності трапляються дві речі: люди втратять інтерес, і світ зміниться.
Надійність звітності пов'язана зі ступенем достовірності та сферою, яка охоплюється аудитом. Д. Уітні вважає, що лише аудиту недостатньо, оскільки він не може адекватно оцінити систему внутрішнього контролю компанії. Людина може обманути будь-яку систему, яку людина придумала. Чим більше механізмів контролю, тим менше контролю.
Дивлячись на траєкторію звітності, помічаємо, що традиційний бухгалтерський облік забезпечує історичний погляд на фінансову інформацію. Але людей, які вивчають фінансові звіти, цікавить майбутнє. В результаті зростає попит на консультантів, аналітиків і галузевих фахівців, які доповнюють фінансові звіти інформацією, що допомагає нам передбачити майбутнє. Отже, бухгалтери програли консультантам, оскільки вузько визначили власні завдання. Виходячи з цього, професор Д. Уітні виклав декілька пропозицій.
387

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
По-перше, бухгалтери повинні працювати насамперед компанію, тобто внутрішніх користувачів, а вже керівництво компанії повинно вирішувати, яку інформацію слід розкривати суспільству.
По-друге, аудиторські фірми повинні здійснювати не лише аудит фінансової звітності компанії, а також вивчати внугрішні звіти менеджерів, які відображають здатність компанії виконувати стратегічний план. Ці звіти повинні місгиги інформацію про прибутковість у розрізі замовників, продуктів і каналів збуту, яка отримана з використанням методів калькулювання на основі діяльності.
Результатом роботи аудитора в цьому випадку буде розширений лист керівництву компанії. Вже потім знову ж таки компанія буде вирішувати, яку частину цього звіту слід надавати зовнішнім користувачам.
.Головний висновок доповіді Д. Уітні; бухгалтери повинні бути насамперед консультантами менеджерів, а не репортерами суспільства. Професію бухгалтера чекає криза, якщо вона не зміниться в найближчі роки!

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Застереження Уітні» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Поділ іменників на відміни
Створення і перегляд Web-сторінок, броузери
Орфоепія і українська вимова
ПОНЯТТЯ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ
Фонетика, звуки і мовні органи


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (25.11.2011)
Переглядів: 730 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП