ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Правові та юридичні науки » Митне право України

Дія митних законів
Як і в більшості правовідносин галузевого характеру важливим є врегулювання відносин щодо дії актів митного законодавства: у часі, у просторі та за колом осіб. Загальноприйнято, що акти законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності. Тож встановлення такого дня має важливе значення для застосування норм митного права.
Норми митного законодавства, як і норми іншого законодавства, діють в часі, просторі та по колу осіб. Це визначено загальними нормами і зокрема ЗУ “Про вступ законів у чинність”, загальними теоретичними постулатами та самим митним законом. Акти митного законодавства мають свій порядок прийняття, надання їм чинності (реєстрації, опублікування и вступу в силу.
Дія в часі. Акти митного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності. Так МК України набрав чинності з 1 січня 2004 р., а деякі його норми, як було вказано – з моменту вступу в СОТ.
Зазвичай акт митного законодавства не має зворотної дії у часі, крім випадків, коли він пом'якшує або скасовує відповідальність особи.
Слід звернути увагу, що Конституційного Суду України визначив три типи дії темпоральних норм: негайна – (безпосередня) дія, ультраактивна дія (збереження дії старого закону), ретроактивна (зворотна) дія. На такій основі запропоновано способи дії норми у часті виділяти на: перспективну дію – поширення норм права на юридичні факти, які виникнуть після вступу норми у силу; негайну дію – поширення норми права на юридичні факти минулого та ті правовідносини, які виникли раніше та після вступу норми у силу; зворотна дія – поширення норми права на юридичні факти та правовідносини, котрі виникли до дати вступу норми в силу, незалежно від того, скільки пройшло часу від цієї дати .
Дія в просторі - акти митного законодавства діють на підвідомчій митному органу, що їх прийняв території:
- всієї України – норми, що прийняті загальноукраїнськими органами законодавчої і виконавчої влади;
- на території певного адміністративного утворення - норми, що прийняті з державними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Щодо регулювання митних відносин це стосується норм, які діють на території митного регіональних митниць, чи вільних економічних зон;
- на території певної юридичної особи – прийняті юридичними особами у межах їх компетенції локальні нормативні акти(наприклад про зміни у чергуванні, переведенні працівників з однієї зміни у іншу);
Дія по колу осіб - акти митного законодавства поширюються на всіх осіб, що знаходяться на території, в межах якої діє це законодавство. Але норми, що регулюють відносини за участі фізичних осіб не поширюються на відносини за участю юридичних осіб, а тим більше норми, що регулюють відносини за участі юридичних осіб не поширюються на відносини за участю фізичних осіб. Крім цього, цивільним законодавством встановлюються окремі правила для юридичних осіб різної форми власності та організаційно-правової форми.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Дія митних законів» з дисципліни «Митне право України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Задача о железном пруте
Дисконтований період окупності
Види та операції комерційних банків
Загальна характеристика мережних стандартів
Створення і перегляд Web-сторінок, броузери


Категорія: Митне право України | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 1471 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП