ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Інструменти реалізації сімейної політики
Держава володіє інструментами, завдяки яким надає підтримку сім'ї. Вони різноманітні і залежать від прийнятої моделі сімейної політики та історичних особливостей розвитку кожної держави. До найважливіших інструментів сімейної політики можна віднести:
а) правові норми (регулюють стосунки у сім'ї, її відносини з державою та іншими інституціями, окреслюють умови та принципи надання Допомоги сім'ям);
285
б) матеріальну допомогу (наприклад, соціальна допомога сім'ям -найпопулярніша та основна допомога, яка часто охоплює також надання інших послуг: допомога матерям, виплата стипендій, пенсій);
в) гуманітарну допомогу (наприклад, безпосередня допомога - одяг, талони на харчування, продовольчі товари, паливо для побутових потреб та ін.);
г) безпосередні послуги (наприклад, відповідними інституціями з метою сприяння реалізації сім'єю безпосередніх функцій - дитячі ясла, дошкільні заклади, групи подовженого дня).
Сімейна політика країн ЄС досить різноманітна. В деяких із них загальні принципи сімейної політики закріплено на законодавчому рівні (Франція), в інших - вона активно втілюється без чіткої формалізації (Німеччина, Швеція). Одні країни підтримують усі типи сімей незалежно від їх соціального становища (Фінляндія, Данія), інші - лише найменш соціально захищені.
Спільним для всіх держав Європейського Союзу є факт визнання сім'ї найважливішим соціальним інститутом. Заходи для підтримки сімей з дітьми проводяться більшою чи меншою мірою в кожній країні. Загалом у ЄС в останні роки спостерігається розширення й удосконалення державної політики допомоги сім'ям з дітьми.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інструменти реалізації сімейної політики» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПОПИТ НА ГРОШІ
РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ
СВІТОВА ТА МІЖНАРОДНА ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ
Внутрішня норма дохідності
Перевірка постановки обліку капітальних інвестицій на підприємств...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 697 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП