ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Поняття, основна мета та значення культурної політики ЄС
Завданнями культурної політики є сприяння розвиткові культур кра-їн-членів, а також пропаганда спільності культурної спадщини. Крім цього, співпраця між країнами-членами Спільноти має додаткову, так звану комплементарну, функцію в наступних галузях: поліпшення знань і поширення інформації про історію європейських народів; охорона культурних надбань європейського значення; підтримка художньої та літературної творчості: захист прав мас-медіа на створення власних програм як частини культурної програми. Культурна політика передбачає міжнародну співпрацю як з іншими державами, так і з міжнародними організаціями відповідного спрямування, а також із Радою Європи.
Культура- важливий елемент емоційного самоусвідомлення. Ж. Де-лор, колишній голова Європейської Комісії, визнаючи пріоритетність економічної інтеграції, водночас називає культуру важливою ланкою, яка допомагає створенню довіри між суспільствами країн-членів ЄС. Його наступники теж позитивно оцінюють об'єднувальну силу культури. Важливою є роль культури як компонента політики безпеки. Культурний обмін створює можливість взаємного ознайомлення і запобігає конфліктам. Доречно згадати також і про значення культурних звичаїв для охорони навколишнього середовища.
Культура як галузь має також економічне значення, бо створює місця праці і сприяє залученню інвестицій. Крім стимулювання економічного потенціалу, культурна політика спрямована передусім на максимальний розвиток приватної ініціативи в культурі. Передбачений
233
Маастрихтським договором некомерційний культурний обмін все ще не набув конкретних форм. Однак європейська культура залишається приватною ініціативою і її розвиток визначатиметься окремими одиницями.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Поняття, основна мета та значення культурної політики ЄС» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Правила вживання апострофа
МІЖНАРОДНИЙ ВАЛЮТНИЙ ФОНД І ЙОГО ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ
Сдвинуть земной шар
Что же такое 3G… 4G… и кто больше?
Аналіз рентабельності роботи позичальника


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 467 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП