ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Основні етапи становлення економічно-валютного союзу
На
основі рішення Європейської Ради в Мадриді 26-27 червня 1989 p., всі країни-члени ЄС розпочали перший етап становлення економічно-валютного союзу 1 липня 1990 р. Його суть полягала в багатосторонньому контролі за виконанням короткотермінових і довготермінових національних економічних програм, причому Комісія мала право на моніторинг їхнього розвитку. Згодом Рада прийняла рекомендації, згідно з якими країни-члени Спільноти мали прийняти середньострокові програми конвергенції. З набуттям чинності Маастрихтської угоди, вироблено відповідні механізми контролю.
Другий етап розпочався за участі всіх членів ЄС 1 січня 1994 р. Його завданням стало створення необхідних інституційних і організаційних передумов ЕВС. Було створено Європейський валютний інститут із
221
садибою у Франкфурті-на-Майні, що став прообразом майбутнього Європейського центрального банку. Його завданням була координація національних валютних політик з метою підготовки інструментів для провадження майбутньої єдиної валютної політики Співтовариства на третьому етапі, підтримка і гармонізація правил збору, збереження та поширення статистичних даних, вироблення правил проведення операцій національними центральними банками в межах Європейської системи центральних банків, підвищення ефективності міжнародних платіжних відносин і контроль за технічною підготовкою банкнот спільної валюти. Практично, ця установа виконувала всі функції майбутнього Європейського центрального банку, за винятком вирішальної юрисдикції, яка залишалася у національних центральних банків.
З початком другого етапу набуло також чинності скасування всіх обмежень щодо вільного руху капіталу.
Відмінністю третього, завершального етапу, є необов'язкова присутність всіх членів ЄЄ. Він характеризується незворотністю терміну його відкриття і, згодом, незмінністю вступу тих країн-членів, які виконали відповідні умови. Жодна країна з тих, що не виконала передбачені умови, не може перешкодити перейти ЕВС до третього етапу. Цього також не можуть зробити Великобританія і Данія, які вже в Маастрихті не приєдналися до Протоколу про перехід до третього етапу економічного і валютного союзу і тому підписали з іншими країнами самостійні протоколи, згідно з якими вони самі визначать термін свого майбутнього вступу до третього етапу. Згодом до них приєдналася Швеція.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні етапи становлення економічно-валютного союзу» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ ТА ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВАЛЮТ...
ЕКОНОМІЧНИЙ ЗМІСТ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Основні види систем комп’ютерної телефонії
МЕТОДИ АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ, ОЗНАКИ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ФІНАНСО...
КЛАСИЧНА КІЛЬКІСНА ТЕОРІЯ ГРОШЕЙ


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 474 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП