ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Принцип програмування розвитку
Розробка стратегічних планів є однією з найважливіших умов отримання зовнішньої допомоги збоку ЄС. ЄС протегує такі дії, які можуть принести користь у вирішенні ключових проблем суспільства, а не якісь окремі поодинокі проекти, які можуть бути надзвичайно цікавими, але тільки поверхнево пов'язуються з реальними труднощами регіонів. Ця засада не є якимсь теоретичним положенням, а має за собою багаторічний досвід практичної діяльності. Було доведено, що ситуація в найбідніших регіонах, які отримували великі суми коштів, не надто змінилася на краще. Як висновок, з'явилася думка, що питання про фінансову допомогу повинно підніматися знизу. Тобто регіони повинні самі розробляти плани та програми розвитку, до реалізації яких залучати місцеві засоби та частково засоби ЄС, як допоміжні.
Насамперед, береться до уваги перспектива розвитку регіону на кільканадцять, а то й на кількадесят років. Стратегічний план повинен включати такі положення:
• опис актуальної суспільно-економічної ситуації регіону;
179
• кінцева мета і цілі, яких планується досягти;
• опис стратегії, в межах якої планується діяльність;
• презентація власних фінансових й інших засобів, які вимагаються для досягнення поставленої мети.
Попри формулювання цілей, визначення їх ієрархії, підпорядкування тим цілям запланованих дій, план дозволяє не тільки передбачити, а й створити майбутнє. Добре підготовлений план дозволяє оптимально використати наявні засоби.
Вносячи на розгляд Комісії регіональні плани розвитку, держави-учасниці одночасно вказують на відповідальні за їх реалізацію органи державної влади чи організації регіонального чи місцевого рівнів.
Запровадження принципу програмування в регіональній політиці ЄС мало велике значення для змін у відносинах між заангажованими суб'єктами завдяки заміні ієрархічних відносин процедурами переговорів між окремими рівнями органів державної влади та включення в них представників приватного сектору.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Принцип програмування розвитку» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Управління ресурсами комерційного банку
КЛАСИЧНА КІЛЬКІСНА ТЕОРІЯ ГРОШЕЙ
Розряди іменників за значенням
Аудит місцевих податків. Аудит податку з реклами
Аудит загальновиробничих витрат


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 427 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП