ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Європейські системи регулювання ринку сільськогосподарської продукції
В межах Європейського співтовариства існує велика кількість комунітарних систем регулювання ринку для наступних видів сільськогосподарської продукції: зернові, рис, цукор, оливкова олія, оливкове насіння, протеїнові рослини, молоко та молочні продукти, яловичина і телятина, баранина і козяче м'ясо, свинина, яйця і птиця, свіжі фрукти і овочі, консервовані фрукти і овочі, сирий тютюн, квіти і декоративні рослини, хміль, посівний матеріал і банани. Введення комунітарної системи регулювання ринку для певного сільськогосподарського продукту означає, що країни-члени повинні стримувати застосування внутрішньодержавних заходів регулювання, котрі могли б вплинути на функціонування комунітарної системи.
Головним інструментом регулювання ринку, особливо стосовно сильно регульованих систем, є інтервенційна гарантована ціна.
171
Йдеться про ціну мінімальну, за якою фермери повинні здійснювати збут відповідного продукту. Якщо фермери не спроможні продати цю продукцію на ринку Співтовариства за цією ціною, неодмінно виникає обов'язок для певних організацій-покупців викупити цю продукцію за інтервенційною ціною.
Іншим надзвичайно важливим інструментом регулювання ринку, який застосовується майже у всіх системах регулювання, є режим імпортних мит і норм, що забезпечує захист сільськогосподарських продуктів Європейського співтовариства від продукції, яка походить з третіх країн. Таким чином, сільськогосподарські продукти з третіх країн не можуть продаватися на ринку Співтовариства за нижчими цінами, ніж продукція країн Співтовариства. Існують також інші інструменти регулювання сільськогосподарського ринку, а саме:
• система експортних дотацій в розмірі різниці між цінами на ринку Європейського співтовариства та ціною на світовому ринку, що сприяє забезпеченню експорту продуктів, за якими спостерігається регулярне і значне надвиробництво;
• система виробничих квот і регресу за надвиробництво, яка наразі застосовується лише в системі регулювання ринку молока;
• прямі закупівельні або виробничі дотації, що набувають останнім часом особливого поширення.
Що стосується слабо регульованих систем, то в них часто використовують стандартизовані вимоги до якості продукції.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Європейські системи регулювання ринку сільськогосподарської продукції» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Фонетична транскрипція
Процес кредитування клієнтів банку
Визначення грошових потоків з неопрацьованих первин-них даних
Аудит доходів та витрат іншої діяльності
Звіт про прибутки та збитки


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 428 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП