ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Сільськогосподарські ландшафти
Сільськогосподарські ландшафти – ландшафти, що формуються для цілей і під впливом сільськогосподарського виробництва. Виникають у процесі використання земель, рослинний і ґрунтовий покрив яких зазнає суттєвих змін і що більшою чи меншою мірою перебуває під контролем людини.
Попередній аналіз історико–географічних особливос-тей функціонування сільськогосподарських ландшафтів пока-зує, що протягом двох останніх тисячоліть вони домінували серед антропогенних, а з кінця XVIII ст. і до теперішнього часу є фоновими у структурі сучасних ландшафтів України. На території України сільськогосподарські ландшафти за-ймають 62%, для порівняння в Англії – 26,6%, Франції – 32-35%. Основна частина зосереджена в зоні лісостепу і степу ( (Кіровоградська, Вінницька, Черкаська, Полтавська, Микола-ївська, Запорізька області).
Сільськогосподарські ландшафти України характери-зуються високою різноманітністю, що часто призводить до їх ототожнення з типами використовуваних сільськогосподар-ських угідь.
У розумінні фахівців сільськогосподарські типи угідь, агровиробничі групи земель – це здебільшого «спосіб вико-ристання земель», а потім уже їх природна та інші характери-стики. Ландшафтознавці на перше місце висувають особли-вості земель як природного утворення, а тому типи земель близькі за змістом до типологічних урочищ, підурочищ. У типах використовуваних земель досліджується структура та екологічний ефект від впливу людини на природу та її тери-торіальні комплекси. Антропогенне ландшафтознавство ціка-вить фізико – географічний та екологічний аспекти наслідків антропогенного впливу людини на природу і її територіальні комплекси: як змінюються елементи рельєфу, ґрунтові води, ґрунти, біота ландшафтних комплексів, розораного поля, са-ду.
За характером основних видів виробничої діяльності людей сільськогосподарські ландшафти України можна роз-ділити на три підкласи – польовий, лучно–пасовищний, садо-вий.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сільськогосподарські ландшафти» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Метафора і метонімія
Аудит фінансових інвестицій
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
РОЗВИТОК КРЕДИТНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ В ПЕРЕХІДНИЙ ПЕРІОД
Аудит оподаткування суб’єктів малого підприємства за спрощеною си...


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 2050 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП