ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Енциклопедія історії України

АВСТРАЛІЯ
АВСТРАЛІЯ (Australia), Австралійський Союз— держава у Пд. півкулі, на материку Австралія, о-ві Тасманія та дрібних прибережних о-вах. Омивається водами Індійського океану й морями Тихого океану. Пл. 7,68 млн км2. Нас. 19,435 млн осіб (2001). Столиця — м. Канберра. Адм.-тер. поділ: 6 штатів і 2 території. Офіц. мова — англ. А. — парламентарна монархія. Глава д-ви — король/королева Великої Британії (з 1952 — Єлизавета II), якого/яку репрезентує генерал-губернатор. За формою держ. устрою — федерація. Входить до Співдружності, очолюваної Великою Британією. Законодавчу владу здійснює федеральний двопалатний парламент (складається з палати представників і сенату). Виконавчу владу здійснює уряд, що формується парламентом, на чолі з прем’єр-міністром. Корінне нас. до відкриття А. європейцями (1770 — Дж. Кук) жило первіснообщинним ладом. 1778 створено перше брит. поселення — Сідней. З того часу в А. одна за одною виникають колонії Великої Британії: 1824 — Новий Пд. Уельс, 1829 — Зх. Австралія,

1836 — Пд. Австралія, 1851 — Вікторія, 1859 — Квінсленд. До 1868 тер. А. використовувалася як місце відбування каторги для брит. злочинців. 1 січ. 1901 за законом брит. парламенту колонії в А. об’єднались у федерацію штатів — Австрал. Союз, якому було надано статус домініону (внутр. самоврядування). В роки Першої світової війни А. воювала на боці Антанти, в роки Другої світової війни — антигітлерівської коаліції. 1950—53 брала участь у корейській війні, 1965—71 — у в’єтнамській війні на боці США. На поч. 20 ст. австрал. м’ясо, вовна, зернові зайняли провідне місце на світ. ринку. Водночас за участі амер., брит. та япон. капіталів інтенсивно здійснювався індустріальний розвиток. Сьогодні А. — економічно високорозвинута країна. У 2-й пол. 20 ст. суттєво збільшилася чисельність емігрантів із азійських країн. У листоп. 2000 більшість австралійців на референдумі проголосували проти пропозиції партії лейбористів створити республіку на чолі з президентом. Дипломатичні відносини між А. та Україною встановлені 26 груд. 1991.
Літ.: Австралия и Океания: История и современность. М., 1970; Богатуров А.Д. Великие державы на Тихом океане (1945—1995). М., 1997. А.Ю. Мартинов.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «АВСТРАЛІЯ» з дисципліни «Енциклопедія історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інвестиційний клімат держави
Аудит витрат на виробництво продукції рослинництва
ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ОБ’ЄКТІВ ІНВЕСТУВАННЯ
Інструменти забезпечення повернення банківських кредитів
Реки, текущие в гору


Категорія: Енциклопедія історії України | Додав: koljan (23.01.2013)
Переглядів: 685 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП