ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Нарис історії України

КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ КАНАДИ
КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ КАНАДИ (КУК; до 1989 — Комітет українців Канади) — нац. координаційна рада укр. політ., громад., культ. орг-цій та церков Канади. Комітет українців Канади був заснований як громад. орг-ція за ініціативою канад. уряду в листоп. 1940 у м. Вінніпег з метою ефективної участі українців у боротьбі проти нім. нацизму.

«Бюлетень Комітету Українців Канади». Т. 28, № 3. 1980. Липень—вересень. Обкладинка.

через своїх представників. 1989 16-й конгрес перейменував К-т українців Канади на Конгрес українців Канади. КУК має місц. та провінційні управи по всій країні, координує громад., освіт., молодіжну, жін. і допомогову діяльність українців Канади. З часу проголошення незалежності України допомагає й співпрацює з її орг-ціями та установами.
Літ.: Збірник матеріалів і документів у 25-ліття діяльності КУК. 1940—1965. Вінніпеґ, 1965; Зарубіжні українці. К., 1991; Марунчак М. Історія українців Канади, т. 2. Вінніпеґ, 1991; Нарис історії Конгресу українців Канади в Торонті. Торонто, 1991. О.Г. Бажан.

«Бюлетень Комітету Українців Канади: Відділ Монтреал». 1964. Лютий. Обкладинка.

та підприємців, Укр. сусп. служба Канади. У 1940—80-х рр. діяльність кту була спрямована на об’єднання зусиль українців Канади для допомоги укр. народові в боротьбі за незалежність, збереження етнічної та духовної самобутності еміграції. Традиційними в 2-й пол. 20 ст. стали заходи відділів комітету з відзначення нац. свят, істор. дат з життя укр. народу («День української державності і соборності», 50-ті роковини голодомору 1932—1933 років в УСРР та ін.), цілеспрямованого характеру набули акції протесту проти політики русифікації України, проти переслідування учасників дисидентських (опозиційних) рухів 1960—1980-х років в Україні. Довголітнім президентом к-ту 1940—52 й одним із засн. орг-ції був о. В.Кушнір (1893—1979). За його головування К-т українців Канади разом з ін. орг-ціями українців Пн. та Пд. Америки утворили Панамер. укр. конференцію. 1967 к-т увійшов до складу Світового конгресу вільних українців. З ініціативи к-ту 1988 в м. Оттава створено Укр. інформаційне бюро, яке представляє інтереси укр. громади перед членами парламенту та уряду Канади. Вищим керівним органом комітету, а нині КУКу, є конгреси українців Канади, які відбувалися і відбуваються кожні три роки. У період між конгресовими засіданнями орг. роботу здійснює президія (екзекутива), яку формують складові громад.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ КАНАДИ» з дисципліни «Нарис історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Постаудит
ВАЛЮТНИЙ КУРС
Вартість власного капіталу
Види ризиків
Розряди іменників за значенням


Категорія: Нарис історії України | Додав: koljan (02.03.2013)
Переглядів: 624 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП