ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Історія України

«Нова опозиція»
Економічні труднощі 1925 р. зумовили порушення питання про перспективи розвитку непу, доцільність і пра вильність обраного політичного курсу. Зміна спів відношення сил у керівному ядрі, висунення Сталі-
на на перші позиції не влаштовували інших більшовицьких лідерів, зокрема Зинов'єва та Каменева, які об'єдналися в так звану нову опозицію. Розходження стосувалися теоретичних питань, передусім щодо характеру соціально-економічного ладу в СРСР, про ставлення до куркулів (заможних селян), можливість побудови соціалізму в СРСР. Нова опозиція вважала, що державний капіталізм, а не соціалізм, є домінуючою формою народного господарства в країні, оскільки існує свобода торгівлі, оренда, концесії.
Показовим було ставлення більшості комуністів до висунутого у 1925 p. M. Бухаріним гасла «Збагачуйтесь!». «Селянам, усім селянам треба сказати: збагачуйтесь, розвивайте своє господарство й не турбуйтесь, що вас притиснуть». У ті часи це гасло суперечило загальноприйнятим поглядам. Більшовики вважали, що їх завдання не сприяти збагаченню, а боротися з ним, з багатими людьми, у тому числі з селянами-куркулями. Бухаріна змусили відмовитися від цього гасла, причому кілька разів, тільки у 1925 р.
«Нова опозиція» вважала, що побудувати соціалізм в окремій державі без перемоги революції в інших країнах неможливо. Сталін, Бухарін та їх прибічники, навпаки, наполягали, що це реально.

Ви переглядаєте статтю (реферат): ««Нова опозиція»» з дисципліни «Історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Стандарти ISDN
Розряди іменників за значенням
Позичковий процент та його диференціація
Аудиторський висновок та його види
Теорія оптимізації портфеля інвестицій


Категорія: Історія України | Додав: koljan (20.01.2013)
Переглядів: 448 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП