ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Історія України

Соратники Б. Хмельницького
До видатних полководців Визвольної війни належали Максим Кривоніс (Перебийте), Іван Богун, Іван Зо-лотаренко та багато інших, які відзначились під час багаторічних військових дій. У 1648 р.
Максим Кривоніс був першим полковником (фактично заступником гетьмана) і відіграв велику роль у битвах під Жовтими Водами, Корсунем, звільненням Чернігівщини, Поділля. Він помер від хвороби в листопаді 1648 року під час облоги міста Замостя.
Після смерті М. Кривоноса першим полковником стає Іван Богун. Він походив з дрібної української шляхти, брав участь у повстанні 1637-1638 pp. Під час Визвольної війни — кальни-цький, потім вінницький полковник. Відзначився в битвах під Жовтими Водами, Корсунем, Пилявцями, у боях під Вінницею навесні 1651 p.; особливо важливу роль Богун відіграв у битві під Берестечком, коли йому вдалося вивести з оточення значну частину козаків. І. Богун був одним із найпослідовніших прибічників ідеї незалежності України. Його розстріляли поляки в лютому 1664 р. біля міста Новгород-Сіверського.
Іван Золотаренко походив з давнього козацького роду. У 1653-1655 pp. був ніжинським полковником. Брав активну участь у боях у Білорусії, де захопив близько 200 міст, замків та містечок, набув величезної популярності, допоміг російським військам завоювати Смоленськ, був призначений наказним гетьманом — командуючим військами, які діяли в білоруському напрямі. Його вбили пострілом із засідки в 1656 р.
Восени 1653 р. головне польське військо зосереджується під Жванцем (нині Хмельницька обл.). Його оточили полки Хмельницького й татари. Поляки дуже потерпали від холоду, голоду та хвороб і були напередодні поразки, але знову їх Урятував хан, який уклав з королем таємну угоду, за якою останній повинен був заплатити татарам 100 тис. червінців і дозволяв їм 40 днів брати ясир на Волині. Стосунки з Україною повинні були регулюватися умовами Зборівської угоди.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Соратники Б. Хмельницького» з дисципліни «Історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Мова HTML
ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ОБ’ЄКТІВ ІНВЕСТУВАННЯ
На полном ходу поезда
Орфоепія і українська вимова
Функціональні учасники інвестиційного процесу


Категорія: Історія України | Додав: koljan (20.01.2013)
Переглядів: 8314 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП