ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Інфляція і безробіття. Крива Філліпса
Якою мірою інфляція пов'язана з безробіттям? Чи існує безпосередній зв'язок між цими складовими економічного процесу, яка субординація між ними? Ці питання завжди являли безпосередній інтерес для різних шкіл. і напрямів економічної теорії.
Прийнято вважати, що найбільш вагомий внесок в теоретичне осмислення їх зробив англійський економіст А. Філліпс. У 1958 p. він опублікував статтю, в якій на основі емпіричних даних за досить тривалий період (з 1861 по 1957 pp.) виявив кореляційний зв'язок між динамікою номінальної заробітної плати і рівнем безробіття. Крива, що характеризує цей взаємозв'язок, в економічній теорії дістала назву “кривої Філліпса” (рис. 28). Вона вказує на обернено пропорційну залежність динаміки величин, що розглядаються: чим вищий рівень безробіття, тим менший приріст номінальної платні. Якщо враховувати, що у цій залежності величина заробітної плати подана у номінальному вираженні, то співвідношення “номінальна заробітна плата—рівень зайнятості” можна легко трансформувати у співвідношення “динаміка цін — темпи безробіття”.
Крива Філліпса АВ вказує на існування стабільної обернено пропорційної залежності між динамікою безробіття U та середньорічними темпами приросту цін ΔР: високі темпи інфляції супроводжуються низьким рівнем безробіття і навпаки. Якщо враховувати, що рівень безробіття відображає рівень виробництва, то лінія АВ може бути подана і як відображення обернено пропорційної залежності між рівнем інфляції та рівнем виробництва.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інфляція і безробіття. Крива Філліпса» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: WiMAX vs UMTS: послесловие (продолжение статьи: "3G… 4G… Кто...
Комп’ютерна телефонія — поняття і застосування
Поточний стан об'єкту «Укриття» на ЧАЕС
Задача о двух яйцах
Диференціація кредитних операцій за ступенями ризику


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 632 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП