ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Здійснення соціальної справедливості у використанні СФС
Частина СФС, що виступає у вигляді пенсій, допомоги з тимчасової непрацездатності, пов'язана з розподілом за працею і в дотриманні цього принципу реалізується соціальна справедливість.
Трудовий характер розподілу СФС має враховуватися при наданні квартир, туристичних путівок тощо. Проте у вихованні дітей, утриманні їх у дитячих дошкільних закладах, навчанні в загальноосвітніх школах, середніх спеціальних і вищих навчальних закладах не можна повністю зберігати диференціацію, що склалась залежно від оплати праці їхніх батьків. Тут СФС повинні бути спрямовані на створення однакових умов для розвитку здібностей дітей.
Малозабезпеченим сім'ям суспільство має надавати допомогу за рахунок СФС (грошові виплати, пільгові умови в оплаті за перебування дітей у дитячих дошкільних закладах, організація безплатного харчування і надання одягу, взуття тощо).
У охороні здоров'я здійснення соціальної справедливості має виявлятися в однаковому підході до всіх членів суспільства у медичному обслуговуванні, наданні путівок до санаторію. На жаль, на практиці є істотні відмінності у якості лікування.
Диференціація розподілу суспільних фондів споживання повинна визначатися наявністю у сім'ї непрацездатних, якісною і кількісною працею, стосуватися в основному обсягу споживання життєвих засобів, необхідних для відтворення народонаселення і робочої сили.
Розподіл суспільних фондів споживання не повинен залежати від встановлення незаслужених привілеїв.
У минулому такі привілеї створювалися для деяких категорій людей адміністративного і партійного апарату (так звані номенклатурні привілеї). Вони стосувалися отримання більш комфортабельних квартир, значно кращого медичного обслуговування, пріоритетного надання путівок до санаторіїв і будинків відпочинку. За настійною вимогою населення значна частина їх уже скасована.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Здійснення соціальної справедливості у використанні СФС» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Відмінність між балансовим прибутком і грошовим потоком
Кредитний договір — основа кредитних взаємовідносин
Період окупності
Перевірка постановки обліку капітальних інвестицій на підприємств...
Технічні засоби для організації локальних мереж типу ARCNET; прав...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 421 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП