ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Інтенсифікація сільського господарства
Головний шлях збільшення виробництва сільськогосподарської продукції — це інтенсифікація сільського господарства.
Вона означає зростання виробництва продукції за рахунок збільшення виходу з кожного гектара землі завдяки додатковим вкладенням і мінімальним витратам на одиницю продукції.
Курс на інтенсифікацію виробництва шляхом його механізації, хімізації, меліорації земель, прискорення науково-технічного про-
325

гресу дає змогу навіть при скороченні чисельності працівників сільського господарства неухильно нарощувати обсяги виробництва продукції, збільшувати урожайність сільськогосподарських культур.
Інтенсифікація має здійснюватися і у тваринництві. Змінюючи кормову базу, використовуючи досягнення генетики і селекції нових біологічних методів якісного поліпшення стада, можна істотно підвищити продуктивність худоби і птиці, забезпечити стійке зростання продукції тваринництва.
Важливим джерелом поповнення продовольчого фонду є скорочення втрат продукції при збиранні, транспортуванні, зберіганні та переробці. 'Підрахунки показують, що витрати на запобігання втратам у 2—3 рази менші, ніж на додаткове виробництво того самого обсягу продукції.
Важливе значення для розвитку сільського господарства мають економічні методи господарювання, підвищення заінтересованості працівників аграрного сектора в кінцевих результатах виробництва.
Інтенсифікація сільського господарства буде позитивно відображатись на прискоренні розвитку соціальної інфраструктури села, що містить сукупність об'єктів сфери обслуговування населення (торгівлі, громадського харчування, підприємств побутових послуг, житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку, охорони здоров'я, народної освіти, культури тощо).
Важливе значення має докорінне поліпшення дорожно-транспортної системи у сільській місцевості. Воно дає можливість знизити витрати на виробництво і реалізацію сільськогосподарської продукції, подолати відірваність села від міста, залучити сільське населення до використання культурно-побутового потенціалу найближчих міст.
Розвиток інфраструктури села підвищує привабливість роботи і життя на селі, усуває широку міграцію населення з села до міст, забезпечує стабільність трудових ресурсів у сільському господарському виробництві.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інтенсифікація сільського господарства» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Перспективи використання супутникових мереж
Реки, текущие в гору
Розвиток телекомунікаційних мереж
БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ
Технічні засоби для організації локальних мереж типу TOKEN RING; ...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 850 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП