ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Форми господарювання у сільськогосподарському виробництві Зміни у формах господарювання при переході до ринку
Перехід до ринкових відносин, визнання багатоманітності форм власності на землю, становлення вільної конкуренції вносить значні зміни у форми господарювання в аграрному секторі виробництва. Ці зміни не носять примусового характеру, як це було в Україні при колективізації селянських господарств. Вони враховують вільний вибір форм господарювання з боку селян. Головна мета змін — створити ефективну систему аграрних
315

відносин, збільшити виробництво сільськогосподарських продуктів, остаточно розв'язати продовольчу проблему, забезпечити промисловість необхідною сировиною, підвищити добробут населення.
Зміни ведуть до багатоманітності форм господарювання. Відроджуються селянські (фермерські) господарства: розширюється самостійність колективних сільських господарств, усувається відчуження селян від землі; працюють орендні підприємства; зберігаються сільськогосподарські господарства в державному секторі; відбуваються процеси інтеграції в сільському господарстві.
В усіх формах господарювання у сільському господарстві мають дотримуватись такі вимоги і принципи.
1. Усі господарства є товаровиробниками, діють в умовах самоокупності. Витрати господарювання здійснюються за рахунок власних доходів.
2. Усі суб'єкти господарювання зобов'язуються ефективно використовувати землю, підвищувати її родючість, застосовувати природоохоронні технології виробництва, не допускати погіршення екологічної обстановки в результаті своєї господарської діяльності.
3. Усім господарствам забезпечуються однакові економічні умови і права господарювання.
4. Працівники всіх форм господарювання мають однакові права щодо пенсійного забезпечення, охорони материнства і дитинства, соціального захисту.
5. Держава гарантує додержання прав і законних інтересів суб'єктів різних форм господарювання і надає їм відповідну допомогу.
Для розвитку нових відносин в аграрному секторі необхідна відповідна правова основа. Верховна Рада України уже прийняла Закони України “Про' власність”, “Земельний кодекс України”, “Про колективне сільськогосподарське підприємство”, “Про селянське (фермерське) господарство”.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Форми господарювання у сільськогосподарському виробництві Зміни у формах господарювання при переході до ринку» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Організація готівкових грошових розрахунків
Історизми, архаїзми, неологізми і фразеологізми
ЗАГАЛЬНІ ПЕРЕДУМОВИ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЧИННИКИ, ЩО ОБУМОВЛЮЮТЬ НЕОБХІД...
Загадка пешехода и паровоза
Доходи, витрати і прибуток банку


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 1209 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП