ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Відтворення природних ресурсів
У процесі розвитку економіки здійснюється відтворення природних ресурсів. Це таке відтворення, коли природні ресурси не виснажуються, а відновлюються в попередньому або кращому стані. Відтворення природних ресурсів означає відтворення природних умов економічного зростання (родючості землі, лісових ресурсів, рибних запасів), збереження і облагороджування середовища проживання людини. Це і є еколого-економічний процес відтворення.
Актуальність цієї проблеми зумовлена тим, що обсяг споживання сировинних і природних ресурсів у народному господарстві досягли сьогодні величезних масштабів і справляють істотний вплив на навколишнє середовище. Охорона, раціональне використання природних ресурсів, їхнє відтворення є обов'язковою умовою розвитку ринкової економіки.
Процес відтворення природних ресурсів піддається централізованому регулюванню. Держава щорічно виділяє величезні кош-
303

ти на такі цілі. Особливу увагу звертають на відтворення земельних, водних і лісових ресурсів. Здійснюється велика робота зі збереження сільськогосподарських угідь, запобігання ерозії грунту, підвищення темпів робіт з рекультивації земель.
Збільшуються потужності систем зворотного і повторного використання вод, розробляються і впроваджуються на підприємствах безстокові системи водокористування.
У лісовому господарстві забезпечується поступовий перехід до впровадження принципів безперервного і раціонального лісокористування, поліпшення якісного складу лісів.
В Україні важливе місце у процесі відтворення належить довгостроковій державній програмі охорони навколишнього середовища і раціонального використання природних ресурсів. Вона охоплює широке коло заходів технологічного, економічного і соціального характеру.
Природоохоронна діяльність грунтується на якісно новому господарському механізмі захисту навколишнього середовища і раціонального використання природних ресурсів, що передбачає систему спеціальних пільг і санкцій, націлених на поліпшення стану справ у цю галузі. .
Мають застосовуватися багатоканальні форми фінансування природоохоронної діяльності, включаючи ресурси державного бюджету, місцевих бюджетів, регіональних екологічних фондів і коштів підприємств.
Триває здійснення заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської аварії з виділенням на ці цілі відповідних фінансових і матеріальних ресурсів.
В Україні має реалізовуватися принципово новий підхід до поліпшення екологічної обстановки як до проблеми, що має величезне міжнародне значення і тому вимагає тісного співробітництва з зарубіжними країнами і використання світового досвіду у цій галузі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Відтворення природних ресурсів» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Стратегічні міркування
Еволюція стандартів стільникового зв'язку
ІНВЕСТОРСЬКІ КОШТОРИСИ
Поединок на корабле
Поняття телекомунікаційної системи. Етапи розвитку телекомунікаці...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 529 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП