ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Сири розсольні
Це особливий клас сичужних сирів. Виробляють з коров'ячого, овечого, козиного молока або їх суміші. Промисловий асортимент невеликий, більше виробляє їх населення окремих регіонів за технологією, що склалася відвіку. Особливість сирів розсолів в тому, що вони дозрівають в концентрованому (16--20%) розчині куховарської солі. Зберігання сирів здійснюється в цьому ж розсолі. Сіль пригнічує розвиток мікрофлори в поверхневому, а потім і у внутрішніх шарах, тому сир має короткий термін дозрівання.
Молочнокисле бродіння відбувається тільки в період обробки сирної маси на столах і декілька перших днів при дозріванні, поки сіль не проникла в глиб сиру. Частина молочного цукру залишається незбродженою. Білкові речовини також не зазнають глибоких змін. У розчині куховарської солі набухають параказеїни, що робить консистенцію сирів більш зв'язною і м'якою. При цьому йде частковий гідроліз білків, сири набувають специфічного смаку. Кірка відсутня.
Вміст вологи в зрілих сирах розсольних-- 50--55%, куховарській солі -- від 1 до 8%, По особливостях технології клас сирів розсолів ділять на два підкласи: перший -- без чедеризації і плавлення сирної маси. Сири мають однорідну злегка ломку консистенцію. Асортимент: Бринза, Грузинський, Імеретінський, Карачаївка, Ліманський, Осетинський, Столовий, Чанах; Білий десертний (Болг.), Фета (Грец.), Домнаті (Егип.). Другий підклас -- з чеддери-зацией і плавленням сирної маси, консистенція волокниста, пружна. До них відносяться: Сулугуні, Шаруватий, Чечил (Болг.); Проволоне (Італ.); Касері (Грец.).
Бринза. Готують переважно з коров'ячого, іноді овечого і козиного молока. Молоко згортають закваскою з молочнокислих бактерій і сичужного ферменту. Сирний пласт ріжуть на бруски з квадратною підставою, солять сухою сіллю, поміщають в бочки в розсіл 18--20%-ной концентрації. Термін дозрівання бринзи з пастеризованого молока 20 днів. Смак і запах сира кисломолочні. Тісто ніжне, злегка ломке, але не крошливое. Малюнок відсутній, вирішується невелика кількість очок, поверхня чиста, рівна, із слідами серпянки, допускаються невелика деформація брусків і незначні тріщини, кірки немає. Зміст жиру -- не менше, 45, солі 2--4 %.
Посолену бринзу упаковують в дерев'яні бочки, укладають щільно, цілими шматками. Через отвір в днищі заливають розсолом 16--18%-ной концентрації, зберігають в холодильниках. Якість бринзи при зберіганні погіршується за рахунок поглинання солі і вимивання сухих речовин з сиру в розсіл, який може набувати сторонніх запахів.
Столовий сир і столовий свіжий готові до реалізації відповідно у віці 15 і 5 доб, має жирність 40%, солі в столовому 2--4, в столовому свіжому 1 --2%. Виробляють у вигляді прямокутних брусків масою 3--6.5 кг
Сирі Чанах, Імеретінський, Осетинський та інші схожі за технологією виготовлення, відрізняються тільки розмірами і формою. Випускають жирністю 40 і 50% в сухій речовині. Зміст вологи не більше 50%. Упаковують в бочки і заливають розсолом. Сири розсолів зберігають в бочках з розсолом концентрацією 16--18%, при температурі не вище 8⁰С: Бринзу -- 75 доб, Імеретінський -- 15, Сулугуні -- 25, Столовий -- 15, Столовий свіжий -- 9 доб.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сири розсольні» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Договір на проведення аудиторської перевірки
Аудит амортизації необоротних активів
ВАЛЮТНІ СИСТЕМИ ТА ВАЛЮТНА ПОЛІТИКА. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ВАЛЮТ...
Контроль за дотриманням розрахункової дисципліни
Стандартизація в галузі безпеки телекомунікаційних систем


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (03.10.2012)
Переглядів: 957 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП