ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Нерухомість в Україні

Фонди розвитку житлового будівництва
Розв'язати проблему забезпеченості житлом окремих категорій громадян можна за допомогою формування та реалізації діяльності фондів розвитку житлового будівництва. Такі фонди створюють умови для забезпечення громадян житлом з використанням механізмів довгострокового кредитування, що сприяє розвитку конкуренції між будівельними підрядними організаціями, а також застосуванню найефективніших проектів житлового будівництва, що враховують національні традиції та природно-кліматичні умови.
За рахунок коштів, одержаних від приватизації житла, в Україні створюються місцеві інвестиційні фонди житлового будівництва, які призначені для фінансування та кредитування будівництва житла у відповідних містах та сільських районах України, а також безготівкової виплати компенсації громадянам, які володіють житловою площею нижче середньо встановленого рівня (згідно з Концепцією роздержавлення і приватизації підприємств, землі та житлового фонду).
Основою функціонування фондів розвитку вважається пошук і розробка
фінансово-кредитних механізмів для здійснення житлового будівництва, а умовою функціонування - залучення позабюджетних джерел фінансування такого будівництва.
Фонд створюється як суб'єкт управління системою регіонального розвитку житлового будівництва, тому в його статуті може бути відображена:
Реалізація якої-небудь національної цільової програми або її підпрограми.
Створення умов для забезпечення окремих категорій громадян необхідним житлом.
3. Створення умов для залучення позабюджетних джерел фінансування житлового будівництва.
Збереження кваліфікованих кадрів і створення фіксованих робочих місць.
Збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва.
Залучення органів влади до організації роботи фонду та акумуляція добровільних внесків підприємств, організацій та громадян.
Всебічне залучення громадян до участі в житловому будівництві.
Ефективне використання засобів на формування ринку житла як умова переміщення робочої сили з регіонів з високим рівнем безробіття.
Сприяння розвитку виробничої бази житлового будівництва і забезпечення районів житлової забудови об'єктами інженерно-транспортної інфраструктури.
10. Розвиток конкуренції та ринкових відносин у сфері житлового будівництва.
Фонд - складна система, якій властиві такі характеристики:
1. Неоднорідність. Фонд складається з ряду підсистем (структурних частин),
що мають системні властивості, які можна вивчати самостійно. Підсистема
«Інформація» — взаємодія із засобами масової інформації; реклама; видання довідкової і інформаційної літератури; проведення соціологічних опитувань; «Попит» - збір і обробка заяв громадян; «Пропозиція» - проведення конкурсного відбору підрядних організацій для здійснення житлового будівництва, об'єктів інженерного забезпечення на ділянках, що відводяться під будівництво; вживанняь заходів до зниження його вартості за рахунок компактного та масового будівництва; сприяння громадянам у вирішенні питань землевідведення; «Управління будівництвом» - управління проектами забудови; «Фінанси»- реалізація житлового будівництва з використанням механізмів довгострокового кредитування громадян; акумуляція та перерозподіл засобів; надання фінансової допомоги окремим категоріям громадян; участь у розробці і реалізації програм і проектів регіонального значення, спрямованих на розвиток житлового будівництва; «Юридичне офррмлення» - експертиза документів для довгострокового кредитування, узгодження житлового будівництва; максимальне спрощення оформлення договору на житлове будівництво; реєстрація прав власності на житлові об'єкти нерухомості; надання можливості страхування; «Додаткові послуги» - надання інжинірингових, інформаційних, консультативних,експертних послуг у сфері житлового будівництва; сприяння у виробництві нових прогресивних будівельних конструкцій, матеріалів, виробів, упровадження передових технологій; проведення проектно-дослідницьких робіт; ріелтерська діяльність; «Звітність і контроль» - ведення бухгалтерського обліку і статистичної звітності, контроль за цільовим використанням засобів фондів; «Управління» - управління фундацією.
Багатофункціональність. Кожна підсистема фонду має свої функції в межах виконання загальних завдань.
Достовірність й необхідність інформації, що надходить від усіх підсистем фонду в певний момент часу. Інформація має достатньо точно відображати показники його діяльності в цілому й не містити відомостей необов'язкових для управління
4. Адаптація - можливість діяльності фонду та досягнення його мети корегуванням будь-якої із зовнішніх умов його функціонування.
Надійність - гарантія передачі інформації від її джерела до фонду, який прагне досягти своєї мети протягом певного періоду часу із заданими параметрами якості. При цьому мається на увазі період часу, що відноситься до кожного окремо взятого позичальника відповідно до періоду розрахунків з фондом.
Безпека (економічна). Високі показники економічної безпеки досягаються етикою поведінки у відносинах з позичальниками та іншими клієнтами фонду, взаємодією з організаціями, що мають добру репутацію та стійке фінансове положення, позитивним врегулюванням дебіторських заборгованостей, інформаційним супроводом усіх договорів, комплексним юридичним обслуговуванням, розвитком методології та методів оцінки ефективності реалізації мети фонду та його діяльності, формуванням єдиного автоматизованого управління тощо.
7. Стійкість. Під час реалізації житлового будівництва передбачаються можливі відхилення й способи їх ліквідації, або зменшення,можливості відхилень, що з'явилися. Під час здійснення діяльності фондів для обліку та ліквідації негативних відхилень необхідні:
а) застосування страхування для передбачуваних ризикових ситуацій;
б) планування резервів на ліквідацію непередбачуваних ризикових ситуацій;
в) використання таких моделей житлового будівництва, в основу яких закладені можливості ліквідації окремих негативних відхилень;
г) обов'язковий облік зовнішніх умов реалізації моделей житлового будівництва.
8. Чутливість - здатність прогнозувати непередбачені ризикові ситуації від дії зовнішніх чи внутрішніх чинників.
9. Життєздатність - здатність фондів функціонувати й досягати поставленої мети у разі відмови однієї з підсистем.
Таким чином, регіональний фонд розвитку житлового будівництва,
використовуючи накопичений досвід, повинен функціонувати на основі чинного законодавства й стати єдиним регіональним центром з розв'язання проблем в області житлового будівництва для різних категорій громадян. Як правило, схеми фінансування житлового будівництва за участю фондів припускають використання пільгових механізмів, що дозволяє розв'язати різні супутні проблеми економічного та соціального розвитку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Фонди розвитку житлового будівництва» з дисципліни «Нерухомість в Україні»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Графіка
Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
Аудит збереження запасів
Аудит адміністративних витрат і витрат на збут та інших операційн...
БАНК МІЖНАРОДНИХ РОЗРАХУНКІВ


Категорія: Нерухомість в Україні | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 707 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП