ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Банківська справа » Центральний банк і грошово-кредитна політика

Операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів на відкритому ринку
З метою регулювання грошово-кредитного ринку, активізації проведення міжбанківських операцій з державними цінними паперами, а також для сприяння встановленню котирувальних цін на такі цінні папери Національний банк здійснює операції з державними цінними паперами на відкритому ринку.
Відкритий ринок - ринок, на якому операції з купівлі-продажу цінних паперів здійснюються між особами, що не є первинними кредиторами й позичальниками, і кошти внаслідок продажу цінних паперів на такому ринку надходять на користь держателя цінних паперів, а не їх емітента, а також операції з рефінансування.
Операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів можуть здійснюватися Національним банком шляхом участі в торгах, які проводяться організаторами торгівлі цінними паперами, що офіційно зареєстровані відповідно до законодавства України, згідно з установленими ними правилами.
У разі потреби здійснити операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів Національний банк готує заявку із зазначенням основних параметрів щодо купівлі або продажу. Копія заявки на продаж передається до депозитарію державних цінних паперів Національного банку для блокування державних цінних паперів на відповідних рахунках депозитарного обліку в порядку, встановленому нормативно-правовими актами Національного банку з питань депозитарної діяльності.
Заявка до початку торгів надсилається до організаторів торгівлі державними цінними паперами. Протягом операційного дня організаторів торгівлі департамент монетарної політики може змінювати свої заявки з купівлі (продажу) державних цінних паперів. Угода про купівлю (продаж) державних цінних паперів вважається виконаною за умови проведення грошових розрахунків за нею в порядку, встановленому нормативно-правовими актами Національного банку з питань депозитарної діяльності.
З метою підтримання ліквідності банків і регулювання грошово-кредитного ринку Національний банк може здійснювати операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів на позабіржовому ринку. Ініціатором такої операції здебільшого є сторона, зацікавлена в терміновому проведенні операції з купівлі (продажу) таких цінних паперів.
У разі звернення банку до Національного банку про здійснення операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів Національний банк, виходячи зі стану грошово-кредитного ринку, приймає рішення щодо можливості проведення такої операції. У разі прийняття позитивного рішення про проведення такої операції та укладення відповід-132
ної угоди грошові розрахунки й постачання державних цінних паперів здійснюються в порядку, встановленому нормативно-правовими актами Національного банку з питань депозитарної діяльності.
Національний банк із метою регулювання грошово-кредитного ринку може проводити з банками операції з державними цінними паперами (реструктуризовані боргові зобов'язання уряду), що є в портфелі Національного банку, з обов'язковою гарантією їх викупу у власників будь-коли.
З метою використання реструктуризованих боргових зобов'язань уряду як фінансового інструменту Національний банк залежно від ситуації на грошово-кредитному ринку виставляє на продаж реструктуризовані боргові зобов'язання уряду відповідних кодів випуску з установленням ціни обов'язкового їх викупу кожного наступного дня до часу їх обігу поза Національним банком.
Грошові розрахунки й постачання державних цінних паперів за операціями Національного банку з двостороннього котирування державних цінних паперів здійснюються в порядку, встановленому нормативно-правовими актами Національного банку з питань депозитарної діяльності.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Операції з купівлі (продажу) державних цінних паперів на відкритому ринку» з дисципліни «Центральний банк і грошово-кредитна політика»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Класифікація кредитів комерційних банків
Оцінка ймовірності та здійснюваності інвестиційного проекту
Протоколи супутникових мереж
Ліквідність балансу позичальника. Показники, що характеризують фі...
Графіка


Категорія: Центральний банк і грошово-кредитна політика | Додав: koljan (07.04.2012)
Переглядів: 1049 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП