ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Правові та юридичні науки » Митне право України

Принципи митної служби
Служба в митних органах України є різновидом державної служби, яка здійснюється відповідно до Конституції України, Закону України «Про державну службу», МК України та інших нормативних актів. Вона здійснюється на принципах:
Верховенства права — цей принцип є основоположним для правової держави і демократичного суспільства і проводиться у Конституції України та інших законах.
Пріоритету прав і свобод людини — передбачає необхідність при здійсненні своїх посадових обов’язків неухильно дотримуватись прав людини, поважати її честь і гідність, недоторканність. Застосування примусу щодо людини повинно здійснюватися лише на підставі і в межах, передбачених законом.
Рівного права громадян України на службу в митних органах відповідно до наявності фахової освіти, професійної підготовки і здібностей. Вимоги до кандидата на посаду в митних органах є рівними для всіх і зумовлені лише характером посадових обов’язків.
Обов’язковості для державних посадових осіб рішень вищестоящих органів і їх керівників у межах наданих їм повноважень і відповідно до чинного законодавства.
Єдності основних вимог до державної служби — полягає у єдності митної системи, завдань митних органів, які збігаються.
Професіоналізму і компетентності працівників митних органів. Цей принцип полягає у тому, що прийняті на службу працівники повинні знати митне законодавство, правила митного оформлення і контролю, митні процедури, досконало знати свої права і функціональні обов’язки, посадові інструкції.
Гласності — полягає в обов’язку посадових осіб надавати інформацію про прийняті ними рішення, діяльність чи бездіяльність митних органів.
Відповідальності за прийняті рішення — виявляється у тому, що за невиконання чи неналежне виконання своїх посадових обов’язків, зловживання наданими правами посадова особа може бути притягнута до дисциплінарної, адміністративної чи кримінальної відповідальності. В разі заподіяння шкоди митним органам така особа повинна відшкодувати завдану шкоду в установленому порядку. Така шкода може бути стягнута з неї в регресному порядку.
Позапартійності. Працівники митних органів не можуть перебувати в партіях чи керуватися при здійсненні своїх посадових обов’язків партійними інтересами. Взаємовідносини між працівниками визначаються виключно законом, свободою переконань та совісті. В митних органах не допускається створення партій, рухів і об’єднань з політичною метою.
Стабільності кадрів, що є гарантом високого професіоналізму і наступництва. Це є гарантією впевненості працівників митних органів у завтрашньому дні, запорукою від невиправданих чисток і переміщень.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Принципи митної служби» з дисципліни «Митне право України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЗМІСТ ТА МЕТА МАРКЕТИНГОВОЇ ПРОДУКТОВОЇ ТА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ІННОВАЦІ...
Якість створення продукту
Розряди іменників за значенням
Дохідність на акцію
Как надо понимать закон инерции


Категорія: Митне право України | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 1615 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП