ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Основні програми та проекти, які реалізуються у сфері культурної політики
З 1985 р. реалізується проект «Європейське місто культури». Цей титул вже отримали Афіни, Берлін, Флоренція, Амстердам, Веймар та ін. Реставрація пам'яток архітектури, підтримка перекладацької творчості, допомога в організації престижних проектів, кінофестивалів, сприяння розвитку кінематографії та багато інших ініціатив доповнюють діяльність Єврокомісії у сфері науки (поміж іншими - програми «Еразмус», «Темпус», «Петра», «Лінгва»), які призначені перш за все для розвитку обмінів між молоддю Європейського Союзу.
Успішно функціонує програма «Калейдоскоп», в рамках якої фінансуються фестивалі, виставки і семінари, організовані почергово принаймні трьома країнами-учасницями ЄС, а також культурні заходи у сфері музики, театру, танцю чи пластичного мистецтва, на конгреси, присвячені проблемам культури, різноманітні професійні тренінги для молоді, зайнятої в культурному секторі, збереження культурної спадщини за програмою «RAPHAEL», заохочення літературного перекладу за програмою «ARIANE».
У 1992 р. Рада ЄС разом з представниками країн-членів затвердила «Головні напрями концепції розвитку культури Співтовариства» відповідно до норм Маастрихтської угоди, яка на той час ще не набула чинності, хоча і була підписана країнами-членами Спільноти. Рада визнала своїм завданням необхідність турбуватися як про багатогранні національні та регіональні культури, так і про спільні надбання. Це означає підтримку культурної діяльності європейського спрямування У всіх країнах-членах Співтовариства та їх співпрацю. У майбутні програми повинні бути включені заходи на підтримку європейської культурної мережі та закладів культури - музеїв, архівів, бібліотек, пам'яток; особливої уваги заслуговує усвідомлення цінності інших культур та мов. Пропонується залучати до програм та спеціальних культурних акцій, що представляють спільний інтерес, інші європейські країни та міжнародні організації.
235
У квітні 1996 р. оприлюднений «Перший рапорт у справі узгодження культурної діяльності Європейського Союзу», який зобов'язував Єврокомісію контролювати всі починання Співтовариства, пов'язані з культурою, приділяти значно більше уваги взаємодії між окремими управліннями Європейської Комісії та підрозділами ЄС.
Дуже важливими є також висновки Ради від 17 червня 1994 р. «Дитина і культура», де, окрім іншого, наголошується на тому, що культурний розвиток дитини повинен починатися з наймолодшого віку, це сприяє гармонійному розвиткові особистості. У цьому ж році створена програма Аріане (ARIANE) для перекладів творів європейської літератури на інші мови Співтовариства, і насамперед на мови малих націй.
Предметом рішення Ради в галузі культурної політики від 4 квітня 1995 р. стала культурна співпраця ЄС з асоційованими членами Співтовариства з Центральної і Східної Європи. Підтримка обміну надбаннями культурної спадщини в Центральній і Східній Європі є надзвичайно важливим завданням культурної політики, виконанню якого сприятимуть:
• створення правових, адміністративних та економічних умов для підтримки розвитку художніх і аудіовізуальних творів і обміну ними;
• створення життєздатних ринків збуту для певних секторів культури, таких як книги, аудіопродукція та фільми;
• збереження, реставрація і пошуки культурної спадщини.
Рада запропонувала Комісії звернути особливу увагу на розвиток культури, аудіовізуальної продукції та ринки її збуту в країнах Центральної та Східної Європи. На це, зокрема, спрямовані заходи програми PHARE.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні програми та проекти, які реалізуються у сфері культурної політики» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Пароніми
Офісні та відомчі АТС
Пушка на Луне
Когда «горизонтальная» линия не горизонтальна
Дохідність залученого капіталу


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 550 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП