ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Ефективність нагромадження
Соціально-економічна ефективність нагромадження {Ефн) об'єктивно складається залежно з зростанням нагромадження Фн реальних доходів населення Рд і може бути подана такою формулою:
Ефн = Рд / Фн
По суті ця формула є кількісним вираженням закону нагромадження. Крім того, ефективність нагромадження можна вимірювати за формулою ефективності капітальних вкладень.
Е к.в = ΔНД/КВ,
де Ек.в. — ефективність капітальних вкладень; ДНД — приріст національного доходу; KB — капітальні вкладення.
Підвищення ефективності капітальних вкладень означає збільшення випуску потрібної суспільству і прогресивної продукції при найменшій сумі вкладень або зменшенні питомих капітальних вкладень на одиницю продукції.
Існують різноманітні шляхи підвищення ефективності нагромадження. Серед них першорядне значення мають такі:
поліпшення технологічної структури капітальних вкладень. Технологічна структура капітальних вкладень показує склад ка-
308

пітальних вкладень залежно від виду робіт і витрат на створення і удосконалення основних фондів. Серед них виділяють капітальні вкладення на будівельно-монтажні роботи, придбання устаткування, інструменту, інвентарю тощо.
До витрат на будівельні роботи належать витрати на зведення, розширення, відновлення будов і споруд. Витрати на монтажні роботи—це витрати на збирання і .встановлення обладнання, роботи з підключення до електромережі, системи водопостачання тощо. Важливо, щоб між усіма витратами було найбільш оптимальне співвідношення;
удосконалення відтворювальної структури капітальних вкладень (підвищення частки капітальних вкладень на технічне переоснащення. і реконструкцію діючих підприємств при зниженні частки нового будівництва);
значне скорочення за рахунок концентрації всіх ресурсів тривалості будівництва, виключення випадків перевищення нормативних строків спорудження об'єктів і зменшення обсягу незавершеного будівництва;
здійснення необхідної реконструкції виробничої бази будівельного комплексу для нарощування обсягів будівництва житла та інших об'єктів соціальної сфери.
Фактором підвищення ефективності капітальних вкладень вирішальною мірою є науково-технічний прогрес.
Перехід до ринкових відносин вимагає впровадження відповідних заходів щодо підвищення ефективності нагромадження. Передусім має відбутися послідовний перехід до ринку будівельної продукції. Основою господарського розрахунку повинні стати конкретна будова і кошторис.
Важливе значення має будівництво “під ключ” житлових будинків, шкіл і дошкільних установ, а також інших об'єктів соціальної сфери. Будівництво “під ключ” є такою формою будівництва, за якою усі основні функції зі спорудження об'єкта передаються .підрядчику. Він має здати об'єкт повністю готовим до. експлуатації замовнику, який оплачує всю вартість будівництва.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ефективність нагромадження» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: МОНІТОРИНГ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ
Способи захисту від кредитного ризику
Аудит розрахункових і кредитних операцій. Мета й завдання аудитор...
БАНКИ ЯК ПРОВІДНІ СУБ’ЄКТИ ФІНАНСОВОГО ПОСЕРЕДНИЦТВА. ФУНКЦІЇ БАН...
Синоніми (ідеографічні, стилістичні, контекстуальні, перифраза, е...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 583 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП