ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Упаковка, транспортування, зберігання молока і вершків
Упаковку молока проводять в цистерни, фляги, з яких його реалізують. Фасують молоко в пляшки ємкістю 0,25; 0,5 і 1 л, в паперові пакети з жироводонепроницае-мого картону з полімерними покриттями, в пакети з поліетиленової плівки, наповненої титаном. Паперові пакети можуть бути різної форми: тетра-пак (тригранна призма), пуре-пак (високий стовпчик з квадратною підставою), тетра-брик (у формі цеглини). Від форми пакету залежить багато що: зручність покупки для покупця, вид транспортної тари, стійкість упаковки в процесі виробництва і руху товару. Чим гостріше кути в пакетах (тетра-пак), тим швидше вони ушкоджуються, дають текти, що вабить певні втрати. Для укладання тетра-паков розроблена і застосовується спеціальна тара -- ящики шестигранної форми з поліетилену низького тиску. Молоко в упаковках пуре-пак і тетра-брик блоками по 10---12 шт. покривають термоусадочной плівкою і укладають в тару-устаткування. Фін-пак -- м'який полімерний пакет також зручний для руху товару молока. Застосування цих упаковок дозволяє відмовитися від використання поворотної скляної тари. Проте треба пам'ятати, що вся полімерна тара у нас поки не утилізувалася і забруднює навколишнє середовище.
Вершки поступають в реалізацію тільки у фасованому вигляді в тарі ємкістю 0,25 і 0,5 л. На алюмінієвому ковпачку скляної тари, пакетах тисненням або фарбою наносять найменування товару, назву або номер, товарний знак підприємства-виготівника, об'єм в літрах, число або день останнього терміну реалізації, роздрібну ціну, позначення стандарту, що діє. При упаковці молока у фляги або термоцистерни на тару навішують ярлик з тими ж реквізитами. Додатковою інформацією для покупців є нанесення на пакети відомостей про склад продукту, калорійності, малюнків і покажчиків по розтину тари, умов і термінів зберігання. Оформлення маркіровки пакетів повинне бути чітким, барвистим.
Транспортують молоко і вершки в закритих охолоджуваних або ізотермічних ємкостях, при їх відсутності продукт обов'язково вкривають брезентом або іншим захисним матеріалом. Пастеризоване молоко і вершки повинні зберігатися при температурі від 0 до 8⁰С не більше 36годин з моменту закінчення технологічного процесу. Стерилізоване молоко при температурі від 0 до 10⁰С може зберігатися до 6 міс, при температурі від 0 до 20⁰ З -- не більше 4.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Упаковка, транспортування, зберігання молока і вершків» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Цифрові стільникові мережі
Створення і перегляд Web-сторінок, броузери
Аналіз використання основного та оборотного капіталів позичальник...
Аудит запасів. мета і завдання аудиту
Задача о двух яйцах


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (29.09.2012)
Переглядів: 784 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП