ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Іпотечне кредитування

Порядок застосування методів оцінки нерухомості
1. Метод вартості доходу є основним при оцінці об’єктів, створення чи придбання яких здійснюється з метою отримання прибутку і (або) ренти. До таких об’єктів належать підприємства та їхні структурні підрозділи як цілісні майнові комплекси; сільськогосподарські угіддя, призначені для виробництва товарної продукції; інші дохідні земельні ділянки; дохідні будівлі та споруди. МВД — єдиний метод оцінки дохідних земельних ділянок при відсутності доказової та достатньої інформації про їх трансакції. Інші методи оцінки дохідних об’єктів можуть застосовуватися як допоміжні. 2. Метод порівняльної вартості є основним при оцінці бездохідних об’єктів або об’єктів, дохідність яких не має вирішального значення. До таких об’єктів відносять індивідуальні жилі будинки та приватні квартири; присадибні земельні ділянки; земельні ділянки, відведені під індивідуальну житлову забудову; дачні будинки та ділянки. МПВ — єдиний метод оцінки бездохідних земельних ділянок. Він може використовуватись як допоміжний при оцінці дохідних об’єктів. 3. Метод визначення вартості на основі витрат може використовуватись як допоміжний при оцінці об’єктів, створених людиною. Винятком є оцінка бездохідних об’єктів, створених людиною, при відсутності інформації про їхні трансакції: в цьому разі МВВ єдино можливий для визначення оцінки. 4. При оцінці об’єктів застави, як правило, застосовуються два методи — основний і допоміжний. Винятком є ситуація, коли оцінка можлива лише за єдиним методом.
40 40

Методи оцінки нерухомості

Якщо основним методом оцінки є МВД, в якості допоміжного використовується МПВ, а в разі неможливості його застосування — МВВ. Якщо основним методом оцінки є МПВ, як допоміжний використовують МВВ. При незначних відхиленнях між оцінками, визначеними за різними методами (відхилення оцінки, визначеної за допоміжним методом, не перевищує 10 % від оцінки, визначеної за основним), подальший порядок оцінки такий:  якщо основним є МВД і грошова оцінка об’єкта, визначена за цим методом, є нижчою від оцінки, визначеної за допоміжним, приймається оцінка, визначена за основним методом; якщо оцінка, визначена за основним методом, вища — визначають середню величину між двома оцінками;  якщо основним є МПВ, використовується оцінка, визначена за цим методом. При відхиленнях між оцінками, більших за 10 %, результати оцінки за обома методами підлягають додатковій перевірці на їх обґрунтованість. Завершальна оцінка здійснюється в порядку, викладеному вище, з можливими уточненнями.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Порядок застосування методів оцінки нерухомості» з дисципліни «Іпотечне кредитування»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ІНСТИТУЦІЙНА МОДЕЛЬ ГРОШОВОГО РИНКУ
СТРУКТУРА ГРОШОВОГО РИНКУ
Омоніми, омофони, оморфми і омографи
Странный карандаш
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ


Категорія: Іпотечне кредитування | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 760 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП