ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Іпотечне кредитування

Правове забезпечення іпотечних відносин в Україні
Іпотечні відносини в Україні існували до 1917 р. (в Галичині та на Волині — до 1939 р., в Північній Буковині та Південній Бессарабії — до 1940 р. і на Закарпатті — до 1945 р.). Нині вони відроджуються. В нашій країні іпотечні відносини регулюються Законом України «Про заставу» (02.10.1992 р. із змінами і доповненнями), зокрема розділом ІІ «Іпотека» (статті 30 – 39), що сприяло започаткуванню іпотеки, але ще не забезпечує всіх необхідних правових передумов для її активного розвитку. Важливу роль у розвитку іпотеки має відіграти новий Земельний Кодекс України (25.10.2001 р.). Міністерством юстиції України розроблено проект Закону України «Про іпотеку» (ряд положень цього законопроекту використано при підготовці матеріалів теми 1.1 «Сутність і значення іпотеки»). Його належне доопрацювання та прийн29 29

Модуль 1. Іпотека та її передумови

яття Верховною Радою України значно стимулювало б розвиток іпотечного кредитування в нашій країні. Певне значення в становленні іпотеки може мати прийнятий Верховною Радою Закон України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» (12.07.2001 р.) за умови розробки Національних стандартів оцінки, які б повністю відповідали міжнародним. Необхідно також прийняти Закон України, який визначатиме порядок реєстрації нерухомого майна та прав на нього. Обов’язковою передумовою іпотечного кредитування в Україні є розробка та прийняття Закону, який регулював би різні сторони діяльності іпотечних установ (наприклад, Закону України «Про особливості створення та діяльності іпотечних установ»). Також важливим є спрощення процедури банкрутства підприємств — неспроможних боржників, що прискорювало б реалізацію застави.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Правове забезпечення іпотечних відносин в Україні» з дисципліни «Іпотечне кредитування»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Технічні засоби для об’єднання локальних мереж: мости, комутатори...
Загальне визначення лексики
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ
Апаратна база комп’ютерної телефонії
Гігантська пісочниця Google. Фільтра від Google


Категорія: Іпотечне кредитування | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 1089 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП