ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Банківська справа » Центральний банк і грошово-кредитна політика

Порядок проведення операцій зворотного РЕПО
Національний банк може проводити операції зворотного РЕПО через тендер або шляхом безпосередньої домовленості з банками тільки з державними цінними паперами. У разі проведення тендера щодо участі банків в операціях зворотного РЕПО Національний банк відбирає для задоволення ті заявки банків, які є найприйнятні-шими для Національного банку за обсягами операції або ціновими параметрами.
За операцією зворотного РЕПО ціною продажу Національним банком державних цінних паперів зі свого портфеля є справедлива їх вартість або амортизована собівартість.
Ціна зворотного викупу Національним банком державних цінних паперів залежить від строку проведення операцій РЕПО, процентних ставок за депозитними операціями Національного банку.
У разі проведення тендера щодо участі банків в операціях зворотного РЕПО департамент монетарної політики надсилає банкам повідомлення про проведення тендера із зазначенням умов і строку здійснення операції зворотного РЕПО. Банки подають до департаменту монетарної політики за допомогою засобів програмного забезпечення «АРМ РЕПО-тендер» заявки на участь у тендері, у яких пропонують свої умови щодо ціни купівлі (продажу) державних цінних паперів, строку проведення операції РЕПО, обсягу операції РЕПО, кількості й коду державних цінних паперів, що пропонуються.
Якщо Національний банк є продавцем державних цінних паперів, то заявки банків задовольняються, виходячи з потреби вилучення відповідного обсягу коштів з обігу на певний період. Після розгляду заявок банків департамент монетарної політики надсилає банкам, які за результатами тендера мають перерахувати кошти за продані Національним банком державні цінні папери, повідомлення-підтвердження щодо наміру укласти договір про здійснення операцій зворотного РЕПО. Договір між Національним банком та банком має бути укладений не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення-підтвердження.
За умови проведення операції зворотного РЕПО шляхом безпосередньої домовленості з банками Національний банк для визначення ціни продажу (купівлі) державних цінних паперів орієнтується на облікову ставку Національного банку, процентні ставки за депозитами на міжбанківському ринку, на дохідність за державними цінними паперами
Операція зворотного РЕПО, яка здійснюється між Національним банком та банками, є депозитною операцією, обліковується на рахунках обліку депозитних операцій відповідно до нормативно-правових актів Націонах ьного банку з питань бухгалтерського обліку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Порядок проведення операцій зворотного РЕПО» з дисципліни «Центральний банк і грошово-кредитна політика»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит виробництва продукції у тваринництві. Мета і завдання аудит...
Вартість облігаційної позики
Торговля фиктивными товарами
Свидетельства отвеса и маятника
Антоніми


Категорія: Центральний банк і грошово-кредитна політика | Додав: koljan (07.04.2012)
Переглядів: 812 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП