ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Філософські науки » Енциклопедія постмодернізму

Саїд, Едвард В.
Саїд, Едвард В. (Said, Edward W.)
Hap. 1935 p., Єрусалим, Палестина.
Інтелектуал
Едвард В. Саїд, професор порівняльного літературознавства Колумбійського університету — літературний критик і культуролог, а передусім палкий інтелектуал. Твори Саїда, позначені строгою науковістю, являють собою дослідження критичних проблем культурної репрезентації.
Саїд розкриває епістемологічні зміщення в думці, що кидає виклик моральним та естетичним відгалуженням процесів, наслідків і впливів колоніалізму, орієнталізму, імперіалізму, націоналізму та ксенофобії. Позиція Саїда як інтелектуала — це не просто точка зору критика; радше він ставить під знак запитання літературу або топос мислення в його власних історичних термінах і пильно розмірковує про репрезентації та їхні образи в культурі. Саїд рішуче звертається до витоків вигнання в термінах палестинського самовизначення, культурної та географічної незалежності. Дві майстерно написані праці Саїда, "Орієнталізм" і "Культура та імперіалізм відкривають те, що поставлено на карту в панівних структурах знання та історії, які репрезентують культуру та особистість. Він також яскраво висвітлює проблеми, що торкаються зображення ісламу в засобах масової комунікації, а також літературної критики та роману як колоніального/культурного документа, музичного коментаря в термінах його суспільного та культурного середовища і значення інтелектуала в культурі. У своєму тексті "Репрезентації інтелектуала" Саїд говорить про зна-
372
чення причетності та ризику в інтелектуальному житті. Він пише про необхідність кинути виклик припущенням у мисленні та знанні й виразно та глибоко поставити під знак запитання догми віри, знання та влади.
Роль інтелектуала, на думку Саїда, полягає в тому, щоб протиставити себе академізмові, професіоналізмові та спеціалізації знань. Його невтомна заанґажованість в інтелектуальне життя характеризує його як критичного мислителя, що звертається до витоків культури та особистості.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Саїд, Едвард В.» з дисципліни «Енциклопедія постмодернізму»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Стандарти ISDN
Все про стандарт CDMA
Что значит «преодолеть инерцию»
Іноземні інвестиції
Аудит надзвичайних доходів і витрат


Категорія: Енциклопедія постмодернізму | Додав: koljan (11.12.2011)
Переглядів: 891 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП