ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Філософські науки » Енциклопедія постмодернізму

Ронел, Авітал
Ронел, Авітал (Roneil, Avital)
Нар. у Празі, Чехословаччина. Філософ та міждисциплінарний теоретик культури
Перебуваючи під впливом Жака Дерида, Авітал Ронел працює на стиках таких галузей, як філософія, психоаналіз, культурні студії, фемінізм, літературна критика і технологія. Вона проникливо й творчо пише на теми телефонної комунікації, письма, шизофренії, СНІДу, війни в Перській затоці, наркоманії, скінченності та відповідальності. Ронел водночас руйнує і розширює кордони всього, що є релевантним і важливим для академічного мислення та науки.
369
У 1989 р. Ронел опублікувала працю "Телефонна книжка: технологія, шизофренія, електронна мова", яка містить міркування про Гай-деґерове розуміння технології, а також дослідження місця технології в контексті німецького націонал-соціалізму та Гайдеґерової причетності до нього. На ці міркування накладається розповідь про винайдення та значення телефону, який організує людський досвід та людське мислення в глибокий і часто не досить осмислений спосіб. У 1994 р. Ронел опублікувала "Рахунок скінченності: есе про кінець тисячоліття", де роздуми про філософів, таких, як Гайдеґер, Фридрих Ніцше та Жан-Франсуа Ліотар переплітаються з тематичними проблемами, що стосуються СНІДу, війни американців у Перській затоці та расизму.
Попри їхню різнорідність, усі праці Ронел стосуються невідступності інших від "я" та мови. Мова у неї виставляє нас перед самими собою як щось інше, аніж ми самі, та як скінчен-ність. Технологія перетворюється на простір або місце, яке водночас відкриває нашу скінченну людськість і загрожує їй. Письмо — це реакція на технологічний світ, але реакція, "обов'язково пов'язана зі смутком". Ронел порушує питання про спустошеність, про те, чи не "зайшли ми надто далеко", настільки далеко, що технологія привела або веде за собою "фундаментальне закриття" творчих можливостей людського досвіду (Roneil, 1994: XIII).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ронел, Авітал» з дисципліни «Енциклопедія постмодернізму»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: СУТНІСТЬ ГРОШЕЙ. ГРОШІ ЯК ГРОШІ І ГРОШІ ЯК КАПІТАЛ
Граматичні ознаки іменника
РОЛЬ КРЕДИТУ В РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ
Ложный путь изобретательства
Стандартизація в галузі телекомунікацій. Організації — розробники...


Категорія: Енциклопедія постмодернізму | Додав: koljan (11.12.2011)
Переглядів: 617 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП