ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Принцип оцінки і контролю
Реалізація регіональних програм державами-членами зазнає особливого регулювання з боку ЄС. Кожна операційна програма детально піддається моніторингу і оцінці від моменту подачі заяки, під час реалізації програми і після її закінчення. Під час реалізації програми скликається моніторинго-вий комітет, в склад якого входять представники Комісії, органів державної і місцевої влади. Кожна програма детально оцінюється в момент опрацювання плану (ex ante), в процесі реалізації (interim), і після її закінчення (ex post). Оцінка ex ante проводиться державами-членами в момент підготовки планів. Вона включає аналіз слабких і сильних сторін регіону (чи сектору), оцінку відповідності стратегії і цілей окремих дій з характеристикою регіону; окреслює також очікуваний вплив запланованих дій на зайнятість, стан навколишнього середовища, рівність шансів для чоловіків і жінок. Оцінка interim зобов'язує суб'єкти, які реалізовують операційну програму. На цьому етапі оцінюються перші ефекти, їх відповідність з передбачуваними оцінками, якість моніторингу і впровадження в життя окремих програм. Цю оцінку проводять незалежні інститу-
184
ції, результати подаються відповідному моніторинговому комітету і Комісії. Проведення оцінки ex post є обов'язком Єврокомісії у співпраці з державою та інституцією, що реалізовувала програму. Відбувається аналіз використання засобів, вплив і ефективність діяльності та відповідність з оцінками ex ante.
Єврокомісія і держави-члени повинні щороку проводити зустрічі з метою координації програм і методів контролю. У випадку виявлення невідповідностей реальних видатків запланованим чи дозволеним офіційно, держава повинна провести відповідні заходи для їх виправлення. Якщо держава цього не зробить, то Комісія після звернення за поясненням (якщо воно буде не вповні чітким і достатнім) може прийняти рішення про зменшення або взагалі відмову від подальшої фінансової участі в програмі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Принцип оцінки і контролю» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ФОРМИ І ПРОЦЕДУРИ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ
Особливості фондового ринку України
АКТИВНІ ОПЕРАЦІЇ БАНКІВ
Аналізатори протоколів
МЕТОДИ АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ, ОЗНАКИ ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ФІНАНСО...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 494 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП