ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Принцип субсидіарності і пропорційності
Протокол про застосування принципів субсидіарності і пропорційності міститься у Додатку до Договору про Конституцію для Європи. Закріплений у п. 2 ст. 5 Договору про ЄС, принцип субсидіарності передбачає наявність відповідності застосованих засобів очікуваному результату. У сферах, що не належать до виключної компетенції Співтовариства, право Співтовариства буде застосовуватись згідно з принципом субсидіарності лише у тих випадках, якщо те чи інше питання не може бути ефективно вирішене державою-членом. У зв'язку з цим, воно буде ефективно вирішене у рамках Співтовариства.
Отже, праву Європейського Союзу як особливій правовій системі притаманні особливі джерела, форми і методи правотворчості (більша частина правових норм носить характер «рамкового» формату), функціонування в якості джерел права рішень і висновків Суду ЄС. Суб'єктами права ЄС виступають крім держав-членів, фізичні та юридичні особи. Найбільш розвинутими є ті галузі права, які визначають основи економічного співробітництва між державами-членами.
Внаслідок триваючого процесу розширення ЄС, характерним є постійне збільшення обсягу законодавства ЄС та розширення предмета регулювання.
Право ЄС являє собою новий правопорядок, інтегрований з національним порядком держав-членів, в якому обмежуються суверенні права держав-членів ЄС в певних сферах, повноправними суб'єктами якого, крім держав-членів, є індивіди.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Принцип субсидіарності і пропорційності» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: МОДЕЛЬ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ. ГРОШОВІ ПОТОКИ ТА ЇХ БАЛАН-СУВАННЯ
Аудит вилученого капіталу
Аудит акцизного збору
Аудит доходів та витрат іншої діяльності
МОНЕТИЗАЦІЯ БЮДЖЕТНОГО ДЕФІЦИТУ ТА ВАЛОВОГО ВНУТРІШНЬОГО ПРОДУКТУ...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 1508 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП