ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Поняття сімейної політики
Під поняттям «сімейна політика» розуміють сукупність правових норм, заходів і засобів, які використовує держава та інші інституції з метою створення відповідних умов для функціонування сім'ї, а саме - для її створення, нормального розвитку та реалізації нею усіх суспільно важливих функцій. Термін «сімейна політика» вперше було вжито у 40-х роках минулого століття під час європейської дискусії про формування соціальної політики щодо сім'ї та дітей.
Сімейна політика спрямована, насамперед, на допомогу та захист сімей, у яких є діти. Залежно від визначених цілей, її об'єктами можуть бути як усі сім'ї з дітьми, так, зокрема, і визначені категорії сімей (наприклад, малозабезпечені, багатодітні, неповні сім'ї, сім'ї із суспільною патологією).
Роль держави в Європі як при визначенні цілей сімейної політики ЄС, так і в реалізації практичних заходів у цій сфері залишається традиційно сильною. Відтак дефініція сім'ї повинна охоплювати все розмаїття типів, структур, ролей і відносин, які включають щонайменше одну дорослу особу і одну дитину (сімейна пара з дітьми, батьки та діти (конкубінат), один з батьків з дітьми тощо). Загалом сімейна політика стосується усіх сімей держав-членів ЄС. її загальні положення містять також конкретні завдання, пов'язані з наданням допомоги сім'ям, які опинилися у складній життєвій ситуації. Реалізація сімейної політики в окремих державах ЄС характеризується неоднорідністю. Різними є, передусім, розміри допомоги, що надається, та коло її безпосередніх Цільових груп, а відтак, відрізняється процес формування суспільної філософії з питань сім'ї.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Поняття сімейної політики» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит визнання запасів і правильності їх оцінки
Перспективи використання супутникових мереж
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ВИДИ ФІНАНСОВОГО ПОСЕРЕДНИЦТВА
Формування банківського портфеля цінних паперів та управління ним
ІНДИКАТИВНЕ ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙ


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 749 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП