ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Роль окремих органів ЄС у реалізації політики прав людини
На практиці органи ЄС проводять внутрішню політику прав людини в межах, визначених Угодою про Євросоюз та зовнішню - щодо третіх держав з метою вироблення позиції Спільноти та її спільної репрезентації.
Європейський Парламент має дорадчі та контрольні повноваження, приймає петиції від громадян ЄС; починаючи з 1983 р. регулярно готує рапорти і приймає резолюції та рішення, що стосуються проблематики прав людини; а також активно користується своїм правом на усні та письмові звернення до представників Комісії і Президії. Проблеми прав людини є головною сферою діяльності Європейського Парламенту. У Декларації прав людини та основних свобод 1989 р. депутати
281
підтвердили свою готовність створення на рівні Спільноти правового інструменту, який був би гарантом дотримання прав людини.
Рада Європейського Союзу щороку готує для Європейського Парламенту меморандум про діяльність Євросоюзу у галузі прав людини. Передусім Рада підтверджує санкції, які застосовують ЄС і його дер-жави-члени, звертаючи особливу увагу на діяльність третіх держав, яка призводить до порушення прав людини. Укладаючи договори з третіми державами, ЄС намагається включити до них положення про дотримання демократії та прав людини.
Оскільки Європейська Спільнота і Рада Європи створювалися паралельно, внаслідок комплементарного розмежування функцій, Європейська Спільнота не виробила власного режиму захисту прав людини. Спільнота, а сьогодні вже Європейський Союз проводять єдину політику прав людини щодо третіх держав. Діяльність спрямована на дотримання прав людини у світі, є елементом її політичного суверенітету. Рада Європи суттєво розширила межі Конвенції прав людини та основних свобод, в основному за рахунок прийняття до своїх лав держав Центральної та Східної Європи, але й зіткнулася із негативним закидом «розмивання» своїх принципів. У 1998 р. створено інститут речника громадянських прав, діяльність якого спрямована на дотримання прав людини у членських державах. Завдяки цілісній стратегії Євросоюзу боротьби проти расизму і національної ворожнечі збереження прав людини у межах спільноти стало складовою європейської свідомості. Втілення в життя спільних принципів демократії, прав людини і правомірності й надалі залишатиметься важливою проблемою міжнародних відносин.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Роль окремих органів ЄС у реалізації політики прав людини» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Класифікація банківських кредитів
Технічні засоби для об’єднання локальних мереж: мости, комутатори...
Етапи процесу кредитування
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА СТРУКТУРА ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 603 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП