ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Сутність політики ЄС в галузі охорони здоров'я
Європейський Союз вважає охорону здоров'я одним з найважливіших напрямів своєї політики. її завдання - сприяти забезпеченню якомога вищого рівня здоров'я населення. Цього можна досягнути як за умови активної співпраці між країнами-членами Співтовариства, так і проводячи відповідну політику на рівні кожної з держав. Основна мета цієї політики - загальна профілактика захворювань, особливо важких хворіб, наркотичної залежності. Здійснюється дослідження причин таких захворювань та особливостей їх поширення, розповсюдження інформації про стан здоров'я населення, а також виховання у молодого покоління засад здорового способу життя.
Договором про Європейський Союз передбачено забезпечення «високого рівня охорони здоров'я громадян» в державах-членах. Держа-ви-члени координують свою політику і програми в цих сферах разом з Європейською Комісією. Для виконання програми в галузі охорони здоров'я Рада ЄС ухвалює кваліфікованою більшістю рекомендації або заходи. Проте реальні законодавчі повноваження залишаються за державами-членами.
Договори про створення Європейських Спільнот не містили положень щодо спільної політики в галузі охорони здоров'я. Єдиний європейський акт передбачав співпрацю в межах Співтовариства з охороци здоров'я і гармонізації норм охорони праці. Лише договір щодо створення ЄС започаткував спільну політику охорони здоров'я.
272
Спільна політика охорони здоров'я зобов'язала усі країни-члени координувати свою внутрішню політику і програми та інформувати належним чином Європейську Комісію, яка виступає її ініціатором і координатором. Як ЄС загалом, так і всі країни-члени підтримують співпрацю з третіми країнами та міжнародними організаціями у сфері охорони здоров'я, оскільки проблема охорони здоров'я має глобальний характер.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сутність політики ЄС в галузі охорони здоров'я» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інвестиції у виробничі фонди
Аудит виробничої діяльності. Мета і завдання аудиту
СУТЬ ТА ПРЕДМЕТ АУДИТУ, ЙОГО СФЕРА ДІЇ В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ
Аудит інвестицій. Мета, завдання та джерела перевірки
ВАЛЮТНИЙ РИНОК. ВИДИ ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 1363 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП