ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Третій етап (1986-1992)
Єдиний європейський акт 1986 р. вніс зміни в Договір про утворення ЄЕС 1957 р. У ст. 130 r-t були визначені цілі і завдання, принципи і напрями політики Співтовариства у сфері навколишнього середовища. Відносини між Співтовариством і державами-членами в галузі охорони навколишнього середовища базувалися на принципі субсидіарності. Цей принцип означає, що діяльність Співтовариства у сфері екології здійснюється тією мірою, якою завдання екологічної політики можуть бути реалізовані на рівні Співтовариства краще, ніж на рівні держав-членів. У вторинному праві в цей період спостерігається поліпшення правового регулювання природоохоронної діяльності на основі регламентів - актів уніфікації права держав-членів. Водночас продовжувалася діяльність з гармонізації права держав-членів, зокрема в сфері охорони ґрунтів і захисту від хімічного забруднення. Були визначені основні принципи: принцип попередження та уникнення, принцип виплат підприємствами, що шкодять навколишньому середовищу, і принцип «біля джерела» (пріоритетність надається зниженню ризику заподіяння шкоди навколишньому середовищу біля джерела).
Найбільш значущим підтвердженням зацікавлення ЄС екологічними проблемами стала оцінка впливу на навколишнє середовище. Прийнята на її основі директива набула чинності в липні 1988 р. після розгляду 22 її проектів. Оцінка являє собою стандартну адміністративну процедуру у випадках, коли можуть бути оцінені наслідки впливу запланованих економічних проектів на людину, флору, фауну і навколишнє середовище.
Отже^ впродовж третього періоду першорядне значення для Співтовариства мають питання впровадження системи оцінки можливого впливу на навколишнє середовище, моніторингу, поширення екологіч-
264
ної інформації і доступу громадськості до неї і, особливо, фінансування природоохоронних заходів. На третьому етапі процес становлення політики Співтовариства щодо навколишнього середовища, правового регулювання в даній сфері завершився.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Третій етап (1986-1992)» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інвестиції у виробничі фонди
ТЕНДЕРНІ УГОДИ
СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ГРОШОВОГО РИНКУ
ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ОБ’ЄКТІВ ІНВЕСТУВАННЯ
Комунікаційні сервіси Internet


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 671 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП